Πάτρα κορονοϊός: Συνωστισμός χθες βράδυ στις σκάλες Γεροκωστοπούλου

Νέες εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν χθες βράδυ στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα, τη στιγμή που η περιοχή παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» για 8η εβδομάδα με τα κρούσματα να μην μειώνονται και τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν από τον τεράστιο αριθμό νοσηλευομένων με κορονοϊό.

Νεαροί διασκεδάζουν σχεδόν κάθε βράδυ σε αυτοσχέδια πάρτι που στήνονται σε πεζόδρομους και πλατείες, αναφέρει το tempo24.news. Μπορεί η αστυνομία με τους συνεχείς

ελέγχους τις τελευταίες ημέρες να απομάκρυνε τους νεαρούς που συνωστίζονταν κατά δεκάδες στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, ωστόσο το πρόβλημα δεν λύθηκε, σχολιάζει το τοπικό Μέσο και εξηγεί ότι οι νέοι δημιούργησαν νέο στέκι στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, όπου με ένα ποτό στο χέρι παραμένουν για ώρες ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Όλα αυτά μετά και τις συστάσεις του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος ανέφερε ότι «η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή, όπως εξίσου οριακή είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία». Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, να μείνουν τις επόμενες ημέρες προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων.

Πάτρα: Βρετανική, ισπανική αλλά και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη σε 82 θετικά δείγματα

Αρκετά μεταλλαγμένα κρούσματα κορονοϊού έδειξαν δείγματα που έφτασαν στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών και εστάλησαν στην Ακαδημία Αθηνών. Μάλιστα στα δείγματα δεν εντοπίστηκε μόνο η βρετανική μετάλλαξη του ιού, η οποία όπως φαίνεται έχει εξαπλωθεί αρκετά, αλλά και η ισπανική, η νοτιοαφρικανική καθώς και μία ευρωπαϊκή μετάλλαξη που αναπτύχθηκε κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μιλώντας στο thebest.gr, η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας-Αιμοδοσίας Αθανασία Μουζάκη ανέφερε: «Στείλαμε στην Ακαδημία Αθηνών για αλληλούχιση, 107 θετικά δείγματα της κοινότητας. Τα περισσότερα ήταν από το κέντρο υγείας βορείου και νοτίου τομέα Πατρών. Από εκεί και πέρα κάποια ήταν από τον Αστακό καθώς εκεί πήγαν άτομα από την Πάτρα τα οποία ήταν θετικά. Υπήρχε και ένα δείγμα από το Μεσολόγγι.

Ο άνθρωπος είχε έρθει από την Αφρική και υποψιαστήκαμε ότι μπορεί να έχει την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Από αυτά τα 107 δείγματα, τα 82 ήταν μεταλλαγμένα. Όλα είχαν την βρετανική μετάλλαξη εκτός από πέντε. Από αυτά τα πέντε, τα τρία είχαν την ισπανική μετάλλαξη, ένα είχε μία ευρωπαϊκή μετάλλαξη η οποία αναπτύχθηκε στο δεύτερο κύμα. Στο δείγμα από το Μεσολόγγι βρέθηκε όντως η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα