Πάτρα καταλήψεις: Μαινόμενος πατέρας επιτέθηκε σε μαθητές

Πάτρα καταλήψεις: Ακόμα ένα περιστατικό σημειώθηκε σε υπό κατάληψη σχολείο αυτή τη φορά στην Πάτρα, όταν γονέας επιτέθηκε μαινόμενος στους μαθητές που βρίσκονταν στο κτίριο. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ενώ οι μαθητές προσπαθούσαν ψύχραιμοι να εξηγήσουν στον γονέα τα αιτήματα της κατάληψής τους, εκείνος ξεκίνησε να χτυπάει κάδους και να φωνάζει. Ενδεικτικό της μη διάθεσης των παιδιών να μπλέξουν σε καβγά είναι ότι του μιλάνε στον πληθυντικό, ενώ προτρέπουν τους υπόλοιπους γονείς που είναι παραόντες να τον «μαζέψουν».  Ο γονέας, έξαλλος, σπρώχνει τους κάδους προς τους

μαθητές, ενώ άλλος γονιός ακούγεται να λέει: «Άσε το παιδί». Τελικά, με την επέμβαση των ψυχραιμότερων ο πατέρας απομακρύνθηκε από τον χώρο.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Παιδεία, με περισσότερα από 700 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα να τελούν υπό κατάληψη, τα 250 εκ των οποίων στην Αττική, την ώρα που διαρκώς κλείνουν νέες σχολικές μονάδες ή τμήματα εξαιτίας και κρουσμάτων κορονοϊού. Τις προηγούμενες ημέρες, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγαλουπόλεις, με βασικά αιτήματα να συγκροτηθούν τμήματα με (το πολύ) 15 μαθητές, να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας με στόχο να γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία με ασφάλεια και να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Η ανακοίνωση της Υπουργού

Με ανακοίνωση της η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, παρενέβη στο θέμα των καταλήψεων στα σχολεία. Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι χαμένς διδιακτικές ώρες από τις καταλήψεις, θα καλυφθούν με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, από 1 Οκτωβρίου, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία» τονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα