Πατήσια 16χρονος: Χειροπέδες σε 15χρονο για το μαχαίρωμα

Στην σύλληψη ενός 15χρονου με καταγωγή από την Αλβανία προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ που μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα είχαν μαχαιρώσει έναν 16χρονο στα Πατήσια στις 20 Φεβρουαρίου για να του κλέψουν το κινητό. Όπως προέκυψε το θύμα, είναι γιος του ιδιοκτήτη της καφετέριας στη Νέα Ιωνία, μέσα στην οποία συνεπλάκησαν Αλβανοί κακοποιοί και έπεσε νεκρός ένας 39χρονος υδραυλικός.

Σε βάρος του 15χρονου που συνελήφθη

στη Νέα Φιλαδέλφεια, ασκήθηκαν διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για απείθεια. Το απόγευμα της Δευτέρας ο 15χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς, προσέγγισαν τον 16χρονο και έναν 17χρονο φίλο του και τους επιτέθηκαν λεκτικά. Τα δυο παιδιά ξεκίνησαν να τρέχουν, αλλά οι δράστες, ακινητοποίησαν το 16χρονο και τον μαχαίρωσαν στα πλευρά, την πλάτη, το δεξί κάτω άκρο και του αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο.

Ο δράστης αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός που έφερε κατά τη στιγμή της επίθεσης.

“Βοήθεια, δεν θέλω να πεθάνω”, φώναζε ο 16χρονος

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, όταν κατά τη διάρκεια μίας βόλτας με έναν φίλο του ο 16χρονος έπεσε θύμα επίθεσης από μία ομάδα ατόμων. Η συμμορία υπό την απειλή μαχαιριού του πήραν το κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια τον τραυμάτισαν στον μηρό, στην πλάτη και στον θώρακα. Αιμόφυρτος ο 16χρονος κατάφερε να φτάσει σε ένα κατάστημα της περιοχής και ζήτησε βοήθεια. “Το παιδί ήρθε τρομαγμένο. Πέρασε από το κατάστημα που έχω. Ήταν μαχαιρωμένος στο πόδι, στον μηρό και είχε πέντε μαχαιριές στην πλάτη. Μου φώναζε “βοήθεια, δεν θέλω να πεθάνω, με μαχαίρωσαν””, είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο MEGA.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανέφερε ότι οι δράστες μαχαίρωσαν τον νεαρό καθώς έτρεχε, ενώ κατήγγειλε πως τέτοια περιστατικά σημειώνονται συχνά στις γύρω περιοχές. Το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο “Παίδων” όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει νοσηλευόμενο.

Δεν συνδέονται τα δύο περιστατικά

Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί είναι πατέρας του 16χρονου που μαχαιρώθηκε στα Πατήσια για να του κλέψουν το κινητό, λίγες ώρες πριν. Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται μεταξύ τους, όμως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως τελικά υπάρχει μια σύνδεση, έστω και όχι τόσο άμεση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την πλευρά των εμπλεκομένων, η παρέα που προχώρησε στους πυροβολισμούς βρέθηκε στο μαγαζί κατόπιν πρόσκλησης του ιδιοκτήτη, ο οποίος τους ζήτησε να μάθουν ποιοι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν τον γιο του. Φαίνεται πως τα μέλη της συμμορίας “πουλάνε” προστασία στην καφετέρια και έτσι γνωρίζονταν με τον ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι συγγενείς του παιδιού, λοιπόν, κάλεσαν τους αλλοδαπούς να συζητήσουν τι έχει συμβεί. Μόλις έφτασαν αυτοί στο μαγαζί, διαπίστωσαν πως εκεί βρίσκονταν μέλη αντίπαλης συμμορίας. Τότε θεώρησαν πως η πρόσκληση ήταν παγίδα και έτσι έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο και άλλα άτομα και συνεχίστηκε η συμπλοκή.

Όσον αφορά την επίθεση στον 16χρονο, η έρευνα έχει προχωρήσει και έχουν βρεθεί βασικοί ύποπτοι. Ο καβγάς δεν φαίνεται να είναι το μαχαίρωμα για κλοπή κινητού, αλλά για ασήμαντο λόγο. Στο μεταξύ, τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι επτά εμπλεκόμενοι στην καφετέρια είναι αρκετά με τις αρχές να έχουν προχωρήσει ήδη στην ταυτοποίηση 4 ατόμων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κακοποιοί δεν έχουν διαφύγει τελικά στην γειτονική Αλβανία. Παραμένουν εντός της Αττικής και το ζητούμενο είναι να βρουν τα κρησφύγετα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατήσια 16χρονος, Χειροπέδες, 15χρονο,patisia 16chronos, cheiropedes, 15chrono