ΠΑΣΟΚ: Πρόσω ολοταχώς για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στη συγκρότηση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης εστιάζει πλέον το ενδιαφέρον του το ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του τρίπτυχου Παρίσι – 3η Σεπτέμβρη – ΔΕΘ.

Στόχος του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι να οριστεί το συντομότερο δυνατόν η Οργανωτική Επιτροπή

προκειμένου να ξεκινήσουν και οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου που θα εκπροσωπηθεί στο Συνέδριο και να πραγματοποιήσει και την παρθενική της συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες.

Η Χαριλάου Τρικούπη αναμένει και τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ που σχετίζονται με την αποχώρηση της μεταρρυθμιστικής τάσης ούτως ώστε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τα μέλη της με στόχο ακόμη και τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο «χωρίς όρους και αποκλεισμούς», όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, προσδιορίζοντας τον χαρακτήρα του Συνεδρίου για τη Δημοκρατική Παράταξη, έχει πει ότι δεν θα είναι οργανωτικό ούτε συνέδριο συσχετισμών, αλλά «ένα συνέδριο προγραμματικό, κινητοποίησης της κοινωνίας, ένα αμιγώς πολιτικό συνέδριο».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, απευθύνεται σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι ανήκουν στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας. Ειδικότερα για Το Ποτάμι είπε από τη Θεσσαλονίκη ότι πρέπει πρώτα να αποφασίσει ποια θα είναι η ιδεολογική του ταυτότητα, σημειώνοντας ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετέχει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αλλά αντίστοιχη τοποθέτηση δεν έχει γίνει στο εσωτερικό.

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να μετατραπεί το Συνέδριο σε μία αντιπαράθεση εσωτερική του κόμματός του ούτε να εμπλακούν κομματικοί μηχανισμοί σε μία νέα αντιπαράθεση. Προχθές από την ΔΕΘ προσπάθησε να κλείσει και τις ορέξεις όσων σκοπεύουν να θέσουν ζήτημα ηγεσίας λέγοντας ότι οι ηγέτες προκύπτουν μέσα από το καμίνι της Ιστορίας «και εάν τους μουντζουρώνει το καμίνι, δεν πειράζει, καθαρίζονται. Το θέμα είναι να μπορείς να αντέξεις τις υψηλές θερμοκρασίες», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το άρθρο ΠΑΣΟΚ: Πρόσω ολοταχώς για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα