ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του συνεδρίου

Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματικές διαδικασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εν όψει της επετείου από την ίδρυση του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Συνεδρίου, την επιστημονική ευθύνη του οποίου έχει το Ινστιτούτο Ανδρέας Παπανδρέου- ΙΣΤΑΜΕ, θα γίνει αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Σε επιστημονικό επίπεδο, συμμετέχουν

25 και πλέον κορυφαίοι επιστήμονες που καλούνται να αποτιμήσουν συνολικά την περίοδο της Μεταπολίτευσης, πριν και μετά την κρίση, και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ μέσα στις κρίσιμες στιγμές και τις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια στη χώρα μας.

Οι θεσμοί, η δημοσιονομική κατάσταση και το μοντέλο ανάπτυξης, το κοινωνικό κράτος, η εκπαιδευτική πολιτική, οι παρεμβάσεις στον πολιτισμό, οι αλλαγές στην ίδια την κοινωνία των πολιτών, η ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική της χώρας, θα είναι τα αντικείμενα των επιμέρους συνεδριάσεων με επιστημονικές εισηγήσεις και σύντομα πολιτικά σχόλια από στελέχη όλων των γενεών και των ρευμάτων σκέψης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς.

Όλα τα ιστορικά στελέχη, η νέα γενιά στελεχών, τα περιφερειακά στελέχη και πρόσωπα με δημόσιο λόγο που κινούνται στο χώρο του ευρωπαϊκού δημοκρατικού σοσιαλισμού, θα κληθούν να συμμετάσχουν και θα πάρουν ενεργό μέρος στο συνέδριο.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει ανήμερα της ιστορικής επετείου της 3η Σεπτέμβρη και, με το πολιτικό κλείσιμό του, το απόγευμα της επομένης, φιλοδοξείται να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και ενεργοποίησης της παράταξης, καθώς πριν από την τελική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, θα λάβουν το λόγο οι πρώην ηγέτες του κόμματος και (πρώην) πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο γραμματέας της νεολαίας Παύλος Χρηστίδης.

Εν τω μεταξύ, την ίδια ημέρα που ο κ. Βενιζέλος θα οργανώσει εκδήλωση για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και θα επιχειρήσει να ενώσει το «όλον ΠΑΣΟΚ», επέλεξε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτής της πολιτικής κίνησης «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος για να εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νέου κόμματος, «η επιλογή της ημέρας κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού επελέγη ως μία σημαντική ημερομηνία για τη δημοκρατική πορεία της χώρας, καθώς και της ίδιας της δημοκρατικής παράταξης».

Τέλος, δεν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ η πρώην υπουργός του κόμματος Άννα Διαμαντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα