ΠΑΣΟΚ: Κείμενο υποστήριξης του Ευάγγελου Βενιζέλου από βουλευτές και στελέχη

«Η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι αυτή που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή», αναφέρεται στο κείμενο, που συνυπογράφουν βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προτείνουν στο

Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

«Η εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έρχεται λίγο πριν τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και με την πατρίδα μας σε συνθήκες βαρειάς και πολύπλευρης κρίσης. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», επισημαίνουν οι βουλευτές.

Στο κείμενο υπερτονίζεται το γεγονός, ότι «οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου 2011 και 21ης Φεβρουαρίου 2012 είναι μία ευκαιρία -ίσως η τελευταία- για την ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάκτηση της θέσης της στην Ευρώπη και την αποκατάσταση απωλειών και αδικιών που κλονίζουν την κοινωνική συνοχή».

«Το ΠΑΣΟΚ που σήκωσε τα δυόμιση τελευταία χρόνια το δυσβάστακτο και δυσανάλογο ιστορικό βάρος της διαχείρισης της κρίσης και της διάσωσης του τόπου πρέπει να ξαναβρεί τον εσωτερικό του βηματισμό και την στενή και γνήσια σχέση του με τον λαό», αναφέρεται στη συνέχεια, ενώ οι βουλευτές και στα στελέχη υποστηρίζουν ότι «η κοινωνία θέλει ένα ΠΑΣΟΚ του τιμά την ιστορική του πορεία, αλλά ξέρει να κάνει τομές και ανατροπές που εκφράζουν την σημερινή εποχή».

Σε ό, τι αφορά την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του Κινήματος, το κείμενο αναφέρει ότι «αυτή μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του, μπορεί να λειτουργήσει ως μια ευκαιρία επανασυσπείρωσης της δημοκρατικής παράταξης».

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα