Πάσχα παραβάσεις: Λίγες οι “παραφωνίες”, πειθάρχησε η πλειοψηφία των Ελλήνων

Πάσχα παραβάσεις: Μόλις πενήντα δύο πολίτες επιχείρησαν από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, να… ξεφύγουν από τη μία περιφέρεια στην άλλη, κατά παράβαση των αποφάσεων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι… ασυγκράτητοι, που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία-θα υπήρχαν και κάποιοι άλλοι που έγιναν… αόρατοι- ήταν οι περισσότεροι στην Αττική και μόλις από ένας σε  Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο.

Αναλυτικά,

καταγράφηκαν τις εννέα ώρες της Κυριακής του Πάσχα, 52 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας, ως ακολούθως:

Είκοσι τρεις στην Αττική,  11 στη Θεσσαλονίκη, 8 στην Κρήτη, 7 στην Πελοπόννησο, 1 στο Νότιο Αιγαίο, 1 στη Δυτική Μακεδονία και 1 στη Θεσσαλία. Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 35 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 781 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 455 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Οι λεγόμενες “απλές” παραβάσεις

Είχαμε, όμως, και τις λεγόμενες… απλές παραβάσεις, που έως τις 9 τη νύχτα του Μ. Σαββάτου είχαν σαν συνέπεια πρόστιμο 150 ευρώ και από την ώρα εκείνη έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, το πρόστιμο ανεβαίνει στα 300 ευρώ. Ήταν μόλις πενήντα μία (51).

Κατά γεωγραφική περιοχή οι παραβάσεις που καταγράφηκαν, τις εννέα ώρες της Κυριακής του Πάσχα, ήταν: Δέκα έξι  στην Αττική, 12 στην Κρήτη, 3 στη Θεσσαλονίκη, 8 στην Κεντρική Μακεδονία, 2 στη Θεσσαλία, 6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στο Βόρειο Αιγαίο, 1 στο Νότιο Αιγαίο και 1 στην Ήπειρο.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου,  ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 46.192 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Προσοχή μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα

Και σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, έως τα μεσάνυχτα, ισχύει η απόφαση του διπλασιασμού του προστίμου από 150 στα 300 ευρώ και για οποιαδήποτε άσκοπη μετακίνηση και όχι μόνο για προσπάθεια κυκλοφορίας από μία περιφέρεια στην άλλη. Υπενθυμίζεται, ενημέρωνε τη Μ. Παρασκευή η Alphafreepress, ότι  από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου στις 9 το βράδυ, έως τη Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή, Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται  σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση, που έως τώρα ήταν 150 ευρώ.

Ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά

Ταυτόχρονα, για το ίδιο διάστημα, η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται με αποκλειστικά μέχρι δυο άτομα κατά όχημα. Καταχρηστική και παραπειστική χρήση της περίπτωσης Β4, συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό, κατέληγε το ρεπορτάζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάσχα, Λίγες, “παραφωνίες”, Ελλήνων,pascha, liges, “parafonies”, ellinon