"Πάρτι" υπερσυνταγογράφησης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Απίστευτα στοιχεία για το "πάρτυ" που είχε στηθεί σε βάρος των ταμείων και των ασφαλισμένων από γιατρούς, φαρμακοποιούς και φαρμακευτικές εταιρείες φέρνει στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής.

Χορήγησε 4.388 συνταγές μέσα σε ένα μήνα

Ενδεικτικό παράδειγμα του πάρτι, η περίπτωση γενικού γιατρού της Μακεδονίας που συνταγογράφησε 4.388 συνταγές μέσα σε ένα μήνα, αριθμός ο οποίος αναλογεί σε 150 έως 200 συνταγές την ημέρα.Στο "πάρτι" συμμετείχαν βέβαια και οι ασφαλισμένο. Σε έναν από αυτούς

χορηγήθηκαν σε ένα μήνα 15 συνταγές, με 785 κουτιά φαρμάκων, συνολικής δαπάνης 8.500 ευρώ.

Μερικές ακόμη αποκαλύψεις της εφημερίδας αφορούν σε:

Γιατρό δίχως ειδικότητα στις Σέρρες, ο οποίος συνταγογράφησε 2.700 συνταγές σε ένα μήνα, αξίας 120.000 ευρώ.Παθολόγο στο Αγρίνιο ο οποίος συνταγογράφησε 2.800 συνταγές σε διάστημα μόνο ενός μήνα, αξίας 115.000 ευρώ.Γενικό γιατρό σε κέντρο Υγείας της Θράκης ο οποίος συνταγογράφησε 3.200 συνταγές σε ένα μήναΓιατρό να συνταγογραφεί κατά 93% σκευάσματα συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρείας, το οποίο αντιστοιχούσε στο 1% του συνολικού τζίρου της ειδικότητάς τουΠαθολόγο στην Αττική ο οποίος συνταγογραφούσε σκευάσματα συγκεκριμένης εταιρείας σε ποσοστό 85% με μηνιαία τζίρο 85.000 ευρώ.

Ά. Γεωργιάδης: "Θα μπει κόσμος στη φυλακή"

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, το 20% των δαπανών του ΕΟΠΥΥ αφορά τη διαφθορά, με τον Οργανισμό να εμφανίζει κάθε μήνα έλλειμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να μη μπορεί ανταπεξέλθει απέναντι στους ασφαλισμένους.

Ο υπουργός Υγείας διαμηνύει ότι θα ακολουθήσει εντατικός έλεγχος, ο οποίος θα είναι αναδρομικός και θα αφορά συνταγές από την πρώτη ημέρα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

"Όποιος έχει συμμετάσχει σε «φαγοπότι» θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον έλληνα φορολογούμενο" τονίζει ο υπουργός Υγείας.

Για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργιάδης ζητά από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που υπερσυνταγογραφούν να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα