«Παρθενική» εμφάνιση για τα όπλα της επίθεσης

«Καθαρά» ήταν τα όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση που έγινε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας: το καλάσνικοφ και το μάγκνουμ σπέσιαλ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτηρίου και εννέα κάλυκες καλάσνικοφ σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας όσο και παρακείμενων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου εντοπίστηκε καμμένο ένα κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο ενδέχεται να έχει σχέση με την επίθεση. Το περιστατικό των πυροβολισμών σημειώθηκε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, ενώ η πυρκαγιά στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, στις 03:10.

Ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την επίθεση

Με βάση τα δεδομένα, οι αρχές αποκλείουν την περίπτωση οι δράστες να σχετίζονται με την αιματηρή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, τον Οκτώβριο του 2009. Πιο πιθανά σενάρια, η ενεργοποίηση ενός νέου βραχίονα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», της επανεμφάνισης του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη ή της επιστροφής στην ένοπλη δράση της «Σέχτας Επαναστατών», οι οποίοι επίσης είχαν καλάσνικοφ στο οπλοστάσιό τους. Παράλληλα, υπάρχει το ενδεχόμενο αναβάθμισης των ομάδων «Μαχόμενη Μειοψηφία» ή «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές» ή «Μηδενική Ανοχή», που προχωρούσαν σε οργανωμένες εμπρηστικές επιθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα