Πάρκο Ελευθερίας: Πολιτιστικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο

Το Πάρκο Ελευθερίας που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, φιλοξενεί  νέες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέσα στο μήνα Μάρτιο. Ενημερωτικά  και ιστορικά το πάρκο ονομάστηκε «Πάρκο Ελευθερίας» επειδή εκεί  βασανίστηκαν και υπέφεραν πολλοί αγωνιστές της δημοκρατίας στα χρόνια της δικτατορίας και αποτελεί σήμερα σημείο μνήμης αλλά και χώρο Πολιτισμού.

Το Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων που αποτελεί έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο, μαζί με το Athens Book

Space του Δήμου Αθηναίων, και τους πέντε νέους φιλόξενους, θεματικούς κήπους, προσδιορίζεται ως χώρος συνάντησης και επικοινωνίας,  γνώσης, μνήμης και πολιτισμού. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την επανέκθεση του Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου και οι μελέτες για τη δημιουργία του Μουσείου Αντιδικτατορικού Αγώνα, με στόχο τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης της πόλης, για τις επόμενες γενιές.

Οι εκδηλώσεις που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες είναι:

«Ποιος σκότωσε τον Γκράμσι»

Δημήτρης Δεληολάνης, Εκδόσεις Στοχαστής. Υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Δοκιμίου- ΜαρτυρίαςΤετάρτη 7 Μαρτίου, 18:00-20:00Στην παρουσίαση θα συμμετέχει ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας Δικαίου.

«Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ»

Εντουάρ Λουί, Εκδόσεις ΑντίποδεςΤρίτη 12 Μαρτίου, 18:00-20:00Για το βιβλίο θα μιλήσει η μεταφράστρια Εύα Πλιάκου, από τις εκδόσεις Αντίποδες και θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο ο ηθοποιός Γιώργος Ζυγούρης.

«To ζαγόρι μου»

Πηνελόπη Ματσούκα, εκδόσεις ΑνάβασηΤετάρτη 13 Μαρτίου, 19:00-21:00Στην παρουσίαση θα συμμετέχει ο Τάκης Ντάσιος, Διδάκτωρ επικοινωνίας & πολιτισμού, συγγραφέας και ορειβάτης.

«Η σβούρα στις χώρες των χρωμάτων»

Άντζυ Κάντζου, εκδόσεις Μar MarΕικονογράφηση: Tonuka DudaΣάββατο 16 Μαρτίου, 12:00-14:00

« Η πολυθεΐα των αξιών στην πανδημία. Πολιτική και επιστημολογία ενός ιού»

Γιάννης Κτενάς, εκδόσεις ΠόλιςΠέμπτη 21 Μαρτίου, 18:00-20:00Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι ομιλητές: Φωτεινή Βάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Φιλοσοφίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Θέμης Πανταζάκος, επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας, The American College of Greece, Γιώργος Φαράκλας, καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τρεις ιστορίες για το νερό»

Δημήτρης Παππάς, εκδόσεις Άνω τελείαΤετάρτη 27 Μαρτίου, 18:00-20:00Τρεις ιστορίες, τρεις θεατρικές ματιές για τη δημιουργική έκρηξη. Ένα φιλοσοφικό δοκίμιο για την ανθρώπινη δημιουργικότητα σε μορφή θεατρικού έργου.

«Η Λέσχη Ανάγνωσης The Storytellers συζητάει «Ο ανήφορος» του Νίκου Καζαντζάκη».

Εκδόσεις Διόπτρα .Πέμπτη 28 Μαρτίου, 18:00-20:00Απώτερος σκοπός η ανθρώπινη επαφή 

Είναι η τρίτη φορά που το το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων, φιλοξενεί τη λέσχη ανάγνωσης «Storytellers». Συγκεκριμένα η λέσχη ανάγνωσης λογοτεχνίας «Storytellers», συστάθηκε πριν περίπου 2,5 χρόνια, κατά την διάρκεια της καραντίνας, με απώτερο σκοπό να διατηρηθεί η ανθρώπινη επαφή, επικοινωνώντας την αγάπη για το διάβασμα, τα βιβλιοταξίδια και τις δημιουργικές συζητήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Για το υπαίθριο αναγνωστήριο μπορείτε να δείτε στο site: https://athensbookspace.grΠληροφορίες και κρατήσεις: 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-18:00 & Σαββατοκύριακο: 10:00-15:00)Το Athens Book Space διαχειρίζεται η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάρκο Ελευθερίας, Πολιτιστικές,parko eleftherias, politistikes