Παρίσι έκρηξη: 29 τραυματίες, αναζητούν αγνοούμενους στα συντρίμμια

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το σημείο της έκρηξης στο Παρίσι, όπου 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τέσσερις εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μετά από περίπου δύο ώρες, η φωτιά, που προκλήθηκε μετά την έκρηξη η οποία φέρεται να οφείλεται σε διαρροή αερίου, τέθηκε υπό έλεγχο. «Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο», ο Λοράν Νουνιές, αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού. Στο σημείο επιχειρούν 270 πυροσβέστες,

καθώς και 70 οχήματα. Όπως μεταδίδει η Le Figaro, η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι αγνοούνται και αναζητούνται κάτω από τα συντρίμμια.

EXPLOSION À PARIS : Le bâtiment qui a explosé est l’académie américaine de Paris. Toutes les vitres des bâtiments annexes ont explosé. pic.twitter.com/7mWiiOtdIu

— Infos Françaises (@InfosFrancaises) June 21, 2023

Η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Saint-Jacques, σε τριώροφο κτίριο που στεγάζεται αμερικανική ακαδημία στο Παρίσι, με αποτέλεσμα η πρόσοψή του να καταρρεύσει.

Αγνωστα τα αίτια

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος. Παρόλα αυτά, μάρτυρες έκαναν λόγο για έντονη μυρωδιά αερίου λίγο πριν την έκρηξη, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος.

Une énorme #explosion à #Paris ! Tout un quartier ravagé. Vidéo envoyé par une amie. pic.twitter.com/7nA9T6qCwL

Mat (@Namat_12) June 21, 2023

«Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη και όταν βγήκα από το εστιατόριο, είδα πυρκαγιά στο τέλος της οδού Saint-Jacques», είπε ένας 29χρονος εργαζόμενος. «Ήμουν στο σπίτι και έγραφα… νόμιζα πως ήταν έκρηξη βόμβας», δήλωσε η ιστορικός Τέχνης Μονίκ Μοσέ, υπογραμμίζοντας πως από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού της. «Ένας γείτονας χτύπησε την πόρτα και μου είπε ότι η πυροσβεστική ζήτησε να εκκενώσουμε την περιοχή το συντομότερο δυνατόν. Πήρα τον φορητό υπολογιστή και το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν σκέφτηκα καν να πάρω τα φάρμακά μου», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα