Παρέμβαση Βενιζέλου για τον Νίκο Ρωμανό

Σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατόπιν πρωτοβουλίας του για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζουν εάν χρειαστεί να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα των σπουδών

του.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση που θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο που εξετάζει το σχετικό αίτημα του Νίκου Ρωμανού.

Πλήθος κόσμου πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος βρίσκεται στην 22η ημέρα απεργίας πείνας, καθώς και το δικαίωμά του στη μόρφωση, «ανεξάρτητα με ό,τι κι αν συμβεί» τόνισαν οι γονείς του, γιατροί και εκπαιδευτικοί, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι, μαζί με γονείς των αναρχικών κρατουμένων απεργών πείνας (Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου, Δημήτρη Πολίτη).
«Ο υπουργός κ. Αθανασίου και η κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και θα είναι οι μόνοι υπαίτιοι γι αυτό που θα συμβεί από εδώ και πέρα. Στην περίπτωση του γιου μου το δικαίωμά του να σπουδάσει καταπατείται βάναυσα. Η ζωή του παιδιού μου είναι σε μεγάλο κίνδυνο. Δεν παρακαλώ για κάτι. Ο γιος μου υποστηρίζει τα πιστεύω του και τις επιλογές του» είπε ο Γιώργος Ρωμανός.

Η γενική γιατρός – αναισθησιολόγος, γιατρός των κρατουμένων πείνας, Λίνα Βεργοπούλου και μητέρα του απεργού πείνας Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου αναφέρθηκε στην απεργία πείνας, ως επιλογή και «συνειδητή απόφαση» και στις συνέπειές της. Συγκεκριμένα για τον Νίκο Ρωμανό, είπε πως δεν είναι καλή η κατάσταση της υγείας του και πως μετά την ψυχιατρική εξέταση, στην οποία αυτός υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε πως «δεν έχει αποκλίνουσα συμπεριφορά, δεν είναι ούτε οργισμένος. Είναι πολιτικός κρατούμενος».

Το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου πρότεινε, «μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το νομοθετικό πλαίσιο», τη λύση της εξ αποστάσεως παρακολούθησης των μαθημάτων και χορήγησης άδειας για συμμετοχή στις εξετάσεις, εν αναμονή της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου για τις εκπαιδευτικές άδειες.

«Σήμερα γίνεται τηλεδιάσκεψη και τελειώνουν πανεπιστημιακές σχολές πάρα πολλοί μαθητές, σπουδαστές, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Και επιπλέον γίνονται δίκες με τηλεδιάσκεψη. Δεν θα μπορούσε να οργανωθεί ένα σύστημα τηλεπαρακολούθησης των μαθημάτων; Ή οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τεχνικό μέσο», ήταν η προσωρινή λύση που προτείνει ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα