Παρέμβαση των ΗΠΑ σε ΔΝΤ υπέρ της Ελλάδας για τη διαπραγμάτευση

Παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους της, αποκαλύπτει σήμερα εφημερίδα, η οποία αναφέρει συγκεκριμένα ότι θα υπάρξει παρέμβαση προς την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να καμφούν οι όποιες αντιστάσεις παρουσιάζει κατά τη διαπραγμάτευση. Το γεγονός αυτό προέκυψε μετά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», o Αμερικανός υπουργός φέρεται να έδωσε διαβεβαιώσεις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι η αμερικάνικη πλευρά θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προς την πλευρά του ταμείου για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και το οποίο πηγάζει από την στάση του ΔΝΤ σε ορισμένα θέματα. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω και αυτού του γεγονότος, υπάρχει διάχυτη στο κυβερνητικό στρατόπεδο η αισιοδοξία για συμφωνία.

Μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο κ. Λιου θα ανοίξει το θέμα και στην σύνοδο των G7, δηλαδή των 7 πιο ισχυρών οικονομικά κρατών του πλανήτη, η οποία αρχίζει αύριο στην Γερμανία.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το νέο τηλεφώνημα Τσίπρα – Λιου δημοσιοποιήθηκε από το ίδιο το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και το Σάββατο επιβεβαιώθηκε και από την ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα ειπώθηκε από αρμοδίως από τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Στινγκ ότι «ανεξαρτήτως των όσων διαδραματίζονται στο Brussels Group, η Ουάσιγκτον θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου το ΔΝΤ να μη σταθεί εμπόδιο σε διαφαινόμενη συμφωνία», ενώ θετική εμφανίζεται και η διευθύντρια του Κριστίν Λαγκάρντ για να συνεισφέρει στην θετική κατάληξη της διαπραγμάτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα