Παράταση για την υποβολή του Ε9

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με σχετική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών δίνεται τετράμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 που αφορούν για το έτος 2010 και μετά. Έτσι η νέα προθεσμία υποβολής για τις συγκεκριμένες δηλώσεις τοποθετείται στις 30/11/2016.

Επιπρόσθετα τα πρόστιμα που αφορούν στην εκπρόθεσμη υποβολή των συγκεκριμένων δηλώσεων σύμφωνα με την συγκεκριμένη τροπολογία μειώνονται στο μισό.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα

στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που συμπεριλαμβάνεται η εν λόγω τροπολογία :

Με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται η προθεσμία που είχε παρασχεθεί στους φορολογουμένους να υποβάλουν δηλώσεις στοιχείων ακινήτων, με μειωμένους στο μισό τους σχετικούς πρόσθετους φόρους ή τα πρόστιμα για τα οποία θα απαιτηθεί αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογουμένων στις Δ.Ο.Υ., προκειμένου να απεικονίσουν ορθά την περιουσιακή τους κατάσταση, δεδομένου ότι όπως προκύπτει από τα μηχανογραφικά στοιχεία, υπάρχουν σοβαρά λάθη στην περιγραφή των ακινήτων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο ορθός υπολογισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Κατόπιν αυτού :

1. Η προθεσμία που ορίζεται στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 9 του άρθρου 23 του ν. 3427/2005 (Α’ 312) παρατείνεται μέχρι και τις 30.11.2016.

2. Τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο ισχύουν από 29.7.2016.

Το άρθρο Παράταση για την υποβολή του Ε9 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα