Παράταση 45 ημερών για την υπαγωγή δανειοληπτών στο Νόμο Κατσέλη


Προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο έχουν οι δανειολήπτες για να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που χορηγούν οι τράπεζες για την τεκμηρίωση κάθε αίτησης, ώστε να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, ο οποίος αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις εκ μέρους των τραπεζών.
«Αναζητούμε

το πλαίσιο του … συνεργάσιμου τραπεζίτη», σημείωσε αναφερόμενος στις προσπάθειες της γενικής γραμματείας Εμπορίου να διαμορφώσει όρους καλής συνεργασίας των δανειοληπτών με τις τράπεζες.

Ο κ. Παπαδεράκης ανέφερε ότι εκκρεμούν περίπου 300 υποθέσεις για επιβολή προστίμων στα πιστωτικά ιδρύματα για καθυστερήσεις στις διαδικασίες έκδοσης δικαιολογητικών, ενώ «έχουν επιβληθεί πρόστιμα περίπου 300.000 ευρώ για 37 υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει». Τόνισε ότι το υπουργείο μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα «και για καθ´ υποτροπή συμπεριφορά, όπως λέει ο νόμος».

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τόνισε ότι η νέα παράταση των 45 ημερών είναι επαρκής χρόνος ώστε να ανταποκριθούν οι τράπεζες στην διεκπεραίωση των δικαιολογητικών που είναι απαραίτητα για την υπαγωγή των δανειοληπτών στο Νόμο Κατσέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα