Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Και ρωτήθηκε σε συνένετυξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Ανδρέας Λοβέρδος αν απέχει το ΚΙΝΑΛ περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από την ΝΔ και η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Πρόκειται για παράφραση του άλλου συχνού ερωτήματος με ποιόν θα πάτε. Η πολιτική μου τοποθέτηση δεν ορίζεται και δεν προσδιορίζεται από τα άλλα κόμματα. Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ και είμαι πολύ περήφανος για την κομματική

μου ταυτότητα. Δεν είμαι όμως περήφανος που έχουμε δώσει το δικαίωμα να μας τίθενται τέτοια απαξιωτικά διλήμματα. Αυτό θα το σταματήσω μαχαίρι».

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Λίγες ημέρες διακοπές θα κάνουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολή να μην μείνει υποστελεχωμένο το κυβερνητικό επιτελείο ούτε μια ημέρα. Έτσι οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου θα πάρουν δέκα ημέρες άδεια κυκλικά και θα πρέπει να είναι όλοι στις θέσεις τους στις 23 Αυγούστου.

Έδωσε τροφή

Τροφή στις φήμες και τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο με την ΝΔ στον Δυτικό Τομέα έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μέσω μιας εκδήλωσης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία έγινε στο δημαρχείο Περιστερίου. Λέτε να ισχύσει κάτι τέτοιο;

Θα πέσουν μηνύσεις

Με μηνύσεις απαντά ο βουλευτής της ΝΔ θάνος Πλεύρης κατά των συντακτών ενός ψεύτικου tweet, που τον παρουσιάζει να υβρίζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο βουλευτής σε ανάρτησή του, αφού ενημερώνει για τις κινήσεις του, αναφέρει ότι κανείς πλέον δεν θα μπορεί να λέει «συγνώμη δεν ήξερα».

Μεγάλη υπόσχεση

Μια μεγάλη υπόσχεση έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, που όλοι θα ήθελαν να επιβεβαιωθεί. Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι τα πάντα θα έχουν αλλάξει στον ΕΦΚΑ μέσα σε τρεις μήνες. Θα περιμένουμε, ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα. Και να είστε σίγουροι ότι μαζί μας περιμένουν και χιλιάδες συνταξιούχοι και συμπολίτες μας, που είναι στον προθάλαμο της σύνταξης.

Το βιβλίο

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα -40 συνεντεύξεις» παρουσίασε ο Γιώργος Λιάνης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ινφογνώμων. Το βιβλίο περιέχει 40 διαφορετικές συνεντεύξεις από προσωπικότητες της τέχνης από το 1970 έως σήμερα. Ανάμεσά τους οι Γιάννης Ρίτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Μίκης Θεοδωράκης, Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Χόρν. Στην παρουσίαση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη Μαργαρίτα. Καλοτάξιδο να ευχηθούμε.

Ο Τσιόδρας στο Φανάρι

Την 1η Σεπτεμβρίου στην σύναξη 100 Ιεραρχών στο Φανάρι θα βρεθεί για πρώτη φορά ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Στην σύναξη έχουν προσκληθεί 100 ιεράρχες για την ημέρα της Ινδίκτου, όπου η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την έναρξη του νέου έτους και μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Αυστραλίας Μακάριος και ο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Η Ντόρα και τα επτά

Στα Χανιά απολαμβάνει το καλοκαίρι η Ντόρα Μπακογιάννη και μάλιστα όχι μόνη της, αλλά με όλα της τα εγγόνια. Η γιαγιά, λοιπόν, Ντόρα έκανε μια ανάρτηση με μια φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται όλα της τα εγγόνια στην παραλία και έγραψε: «Τα 7! Το ένα και μοναδικό λεπτό που έμειναν ακίνητα». Καλές διακοπές θα ευχηθούμε, γιατί από ξεκούραση δεν το βλέπω!

Γονείς

Γονείς για πρώτη φορά έγιναν η Έφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η κα Αχτσιόγλου γέννησε πριν λίγες ημέρες ένα υγιέστατο αγοράκι. Καλότυχο και πάντα δυνατό να τους ευχηθούμε και πάντα ευτυχία για τους δύο νέους γονείς.

Ο κόφτης

Μια πρωτότυπη πρόταση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις έκανε ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης αναφορικά με τους πλούσιους και τους φτωχούς. Έγραψε: «Αν είναι ντροπή να έχουμε φτωχούς, γιατί να μην είναι ντροπή να έχουμε πλούσιους; Γιατί να μην υπάρχει κόφτης πλούτου πχ για αρχή τα 100.000 ευρώ; Γιατί να μην απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από αυτά και να σου αφαιρούνται;». Η ανάρτηση βεβαίως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με αρκετούς να απαντούν στα social mdeisa στον βουλευτή και να του θυμίζουν αφενός τα δικά του εισοδήματα ως ευρωβουλευτή, αφετέρου το πόθεν έσχες του Γιάννη Βαρουφάκη.

Σωστή παρέμβαση

Σε μια πολύ σωστή παρέμβαση προχώρησε ο Κωστής Χατζηδάκης, που ανακοίνωσε τηλεφωνικά στον 18χρονο Δημήτρη Καρακώστα, που αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις παρά το γεγονός ότι έχασε και τους δύο του γονείς από κορονοϊό, ότι θα λαμβάνει από τον Αύγουστο την σύνταξη των γονιών του. Συγχαρητήρια πρώτα στον μικρό για την επίδοσή του και το ψυχικό σθένος που επέδειξε και μετά στον υπουργό που έπραξε το αυτονόητο και εξέτασε την περίπτωση κατά προτεραιότητα.

Χωρίς ασυλία

Την άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής μετά από μήνυση κατέθεσε σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση η κυρία Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Μάρκου Μπόλαρη. Η συκοφαντική δυσφήμηση αφορα δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που κατείχε ο κ. Μπογδάνος πριν εκλεγεί βουλευτής και υπέρ της άρσης ψήφισαν 237 βουλευτές.

Αρέσουμε;

Ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα έστειλε μέσω άρθρου του στην ιστοσελίδα tvxs.gr ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής δανείστηκε την φράση της Μελίνας Μερκούρη, που απευθυνόταν στον Ανδρεά Παπανδρέου τότε που το ΠΑΣΟΚ φαινόταν ότι θα χάσει τις εκλογές του 1989. Η φράση είναι «Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε;». Και μάλιστα ο κ. Κούλογλου στο άρθρο του αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει να μην αρέσει από το 2016, αλλά το 32% που έλαβε στις εκλογές του 2019 θόλωσε την εικόνα.

Τον έκλεψαν

Θύμα διάρρηξης ο Μιχάλης Καρχιμάκης, αφού άγνωστοι μπήκαν πριν λίγες ημέρες στο γραφείο του και, αφού το έκαναν άνω κάτω, έκλεψαν μικροαντικείμενα και CD. Την διάρηξη έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρώην υπουργός με ανάρτησή του στα social media. Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Καρχιμάκης ζητά περισσότερη ασφάλεια και ευχαριστεί τους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας που ανέλαβαν την υπόθεση.

Συμβολικές παρουσίες

Ο περιορισμένος αριθμός καλεσμένων δεν εμπόδισε την πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσκαλέσει στο προεδρικό Μέγαρο για τον εορτασμό της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας προσωπικότητες με ιδιαίτερο συμβολισμό. Μεταξύ των προσκεκλημένων η Μάγδα Φύσσα, ο Γιώργος Μομφεράτος, η Σοφία Μπεκατώρου και η Σταυρούλα Αξαρλιάν.

Και επίσημα

Και επισήμως υποψήφιος για τηνη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι ο ο Νίκος Ανδρουλάκης, που επέλεξε να ανακοινώσει την υποψήφιότητά του μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής». Μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου θα υπάρξουν και αναλυτικές τοποθετήσεις και παρουσιάσεις των θέσεων του κ. Ανδρουλάκη για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ.

Keywords
παραπολιτικα, ματια, οδυσσέας ελύτης, μικης θεοδωρακης, ντορα μπακογιαννη, λοβερδος, συριζα, ΠΑΣΟΚ, τίθενται, διλήμματα, tweet, χατζηδακης, εφκα, βενιζελος, χανια, καλοκαιρι, πανελληνιες 2013, βουλη, τσιπρας, tvxs, παπανδρεου, εκλογες, καρχιμάκης, media, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, πανελληνιες 2011, βασεις πανελληνιων, λιανης, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, ποθεν εσχες βουλευτων, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, πανελληνιες, Οδυσσέας Ελύτη, βουγιουκλακη, κομματα, μπογδανος, βουλευτες, γιαννης ριτσος, μια ημερα, αδεια, ηγεσια, οδυσσέας ελύτης, ριτσος, σθενος, φημες, φωτογραφια, tvxs, tvxs.gr, αρθρο, αλικη βουγιουκλακη, ανδρουλακης, αξαρλιαν, βιβλιο, γεγονος, γονεις, διλήμματα, δωσει, εγινε, ευτυχια, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, ελυτης, εμμανουηλ, εμειναν, εξετασεις, εφημεριδα, ζητα, ιδια, υποθεση, θεοδωρακης, εικονα, καρχιμάκης, εκδοσεις, κυρια, μαξιμου, μηνες, μικρο, μηνυση, ντροπη, ντορα, ξεκουραση, παντα, οδυσσεας, παρουσιαση, πλευρης, ποθεν εσχες, συνταξη, συγχαρητηρια, σοφια, ταυτοτητα, τίθενται, φαναρι, φορα, χορν, χρονος, ψυχικο, ανω κατω, ασφαλεια, δημητρης, δικαιωμα, ελπιδοφορος, ιδιαιτερο, κωνσταντινου, media, μεινει, tweet, σωτηρης, θανος, θεσεις, βεβαιως, γιαγια
Τυχαία Θέματα