Παράνομος οπλισμος: Καλάσνικοφ, πιστόλια και χιλιάδες σφαίρες

Συνεχείς επιχειρήσεις «αφοπλισμού» ατόμων, που έχουν στην κατοχή τους ολόκληρα οπλοστάσια, σχεδιάζει και υλοποιεί τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία, στις περιφέρειες της χώρας. Σε αλλεπάλληλες εφόδους για την κατάσχεση βαρέος οπλισμού, και την αποτροπή περάσματος των επικίνδυνων όπλων στα χέρια κακοποιών με απρόβλεπτες συνέπειες, κατασχέθηκαν πολεμικά όπλα, τύπου καλάσνικοφ, χιλιάδες σφαίρες, γεμιστήρες, πιστόλια, ξίφη, ξιφολόγχες, εκτοξευτήρες κροτίδων και πολλά άλλα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σε περιοχή των Σερρών, συνελήφθη

από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ημεδαπός άνδρας, για κατοχή μεγάλου αριθμού όπλων και φυσιγγίων.

Πιστόλια και περίστροφα

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  Τρία πιστόλια, 3 περίστροφα και 1 τυφέκιο, 3 κυνηγετικά όπλα, 5 πιστόλια και 3 περίστροφα κρότου – αερίου, 1 πιστόλι στυλό και 1 πιστόλι μπρελόκ κρότου – αερίου, καθώς και 2.323 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. Επίσης στους χώρους του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένας γεμιστήρας πιστολιού και 4 σκοπευτικές διόπτρες,11 μαχαίρια, 1 ξίφος και 1 ξιφολόγχη, 283 κροτίδες και2 κουτιά με μεταλλικά σφαιρίδια.

Τα όπλα κατασχέθηκαν και ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συλλήψεις στη Δράμα

Στη Δράμα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, όπως αναφέρει η Αστυνομία, από αστυνομικούς της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί όπλων. Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι εντόπισαν στην οικία του: Δύο πιστόλια κρότου, 4 εξαρτήματα εκτόξευσης φωτοβολίδων, 60 φωτοβολίδες, 48 κροτίδες, 22 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 353 φυσίγγια κρότου, 120 φυσίγγια αερίου, 10 φυσίγγια πιπεριού, 15 μεταλλικά σφαιρίδια, μία βολίδα πολεμικού τύπου, ένα μαχαίρι, 10 κάλυκες, έναν φορητό πομποδέκτη, μία γεμιστήρα, μία θήκη όπλου. Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη, διότι βρέθηκαν στην οικία του ένα πιστόλι κρότου, δύο γεμιστήρες, ένα εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων και έξι φυσίγγια κρότου – λάμψης.

Επιχείρηση στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. ΄Υστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Γόρτυνας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στην οικία και σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του ημεδαπού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Πολεμικό τυφέκιο τύπου kalashnikov.Δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου kalashnikov.Πιστόλι με τον γεμιστήρα του.Δύο κυνηγετικά όπλα.Διακόσια πενήντα επτά (257) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.Δύο πήλινοι αμφορείς.Τριάντα ένα κομμάτια αρχαίων αντικειμένων.Οχτώ αρχαία νομίσματα.Δύο (2) αρχαία κοσμήματα (δαχτυλίδια).Μία συσκευή πλήρης ανίχνευσης μετάλλων.Εξαρτήματα συσκευής ανίχνευσης μετάλλων.Ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου και ένα μαχαίρι.Στην περιοχή Μαλεβιζίου

Και πάλι στο Ηράκλειο, στην περιοχή Μαλεβιζίου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο ανωτέρω ημεδαπός. Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  Πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, δύο γεμιστήρες, 80 φυσίγγια, ξιφολόγχη και δύο μαχαίρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα