Παράνομη…καπνοβιομηχανία λειτουργούσε στον Ασπρόπυργο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε πέντε εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι διαφυγόντες δασμοί για τα ταμεία του Κράτους, από την αποκάλυψη της λαθραίας διακίνησης τσιγάρων που οργάνωνε τουλάχιστον επταμελής σπείρα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, μετά από παρακολούθηση, έφερε στο φως μια παράνομη… καπνοβιομηχανία(!) που λειτουργούσε στον Ασπρόπυργο με κανόνες συνωμοτικότητας.

Βρήκαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό της πάνω από 16 εκατομμύρια τσιγάρα(!), συσκευασμένα

σε περίπου 822.000 πακέτα, 39 κιβώτια καπνού, βάρους 4 τόνων, δύο κλαρκ, φορτηγά, συσκευές ενδοεπικοινωνίας και έντεκα κάμερες εξωτερικά και εσωτερικά του κτιρίου.

Ομάδες αστυνομικών είχαν αποκλείσει την …κρυφή καπνοβιομηχανία και μόλις δύο Ρουμάνοι , ηλικίας 39 και 36 ετών, βγήκαν με προφυλάξεις, μεταφέροντας με φορτηγό μεγάλο αριθμό λαθραίων πακέτων τσιγάρων.

Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα είναι ακόμα πέντε ημεδαποί ηλικίας 37, 47, 50, 84, 56 ετών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 36χρονος ημεδαπός συγκατηγορούμενος, είχε προβεί στη σύσταση της εταιρείας με έδρα την Αθήνα, που λειτουργούσε ως βιτρίνα για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, χρησιμοποιώντας ως αποθηκευτικό χώρο –συσκευαστήριο την αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που είχε φέρει στο φως η Alphafreepress, οι συνολικοί δασμοί που χάνει το κράτος από τη λαθραία διακίνηση τσιγάρων και καπνού, υπολογίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών σε 700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Το άρθρο Παράνομη…καπνοβιομηχανία λειτουργούσε στον Ασπρόπυργο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα