Παράνομα όπλα: Κατασχέσεις πιστολιών και πολεμικών όπλων

Διαδοχικές, αλλά και παράλληλες «επιχειρήσεις αφοπλισμού», παντός είδους όπλων από τα χέρια ατόμων, που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν ή να τα διαθέσουν σε τρίτους, οργάνωσαν και υλοποίησαν η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και η Ασφάλεια Λάρισας. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας στο πλαίσιο, ακριβώς, του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, πραγματοποίησαν, ανακοίνωσε η Αστυνομία, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή συναδέλφων τους των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης

Θεσσαλονίκης. Στόχος, όπως προαναφέρθηκε, ο εντοπισμός και η σύλληψη ατόμων, που κατέχουν παράνομα οπλισμό.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων, που περιλάμβαναν έρευνες σε οικίες, αλλά και επαγγελματικούς χώρους, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες, κατά περίσταση, για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών, περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και για κλοπή. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες σε διάφορες περιοχές του Νομού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα οπλοστάσιο και ασύρματος

Τρία πιστόλια, ένα περίστροφο, δύο πιστόλια κρότου-αερίου, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα δίκαννο όπλο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή, πλήθος φυσιγγίων, δύο φορητοί πομποδέκτες συντονισμένοι στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή Χαριλάου και μικροποσότητα κάνναβης. Επίσης, προσθέτει η Αστυνομία, σε οικία 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος δεν βρέθηκε στην έρευνα και αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο κρότου-αερίου, ένας φορητός πομποδέκτης και φυσίγγια.

Βαρύς οπλισμός στα Τέμπη

Όμως, βαρύ οπλισμό, που βρισκόταν στην κατοχή ημεδαπού στην περιοχή των Τεμπών, έφερε στα χέρια των Αρχών και έρευνα που έγινε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Λάρισας. Σε αυτή την έρευνα, κατασχέσθηκαν ένα λειτουργικό αυτόματο πιστόλι με γεμιστήρα, πολεμικό τυφέκιο, δύο ξιφολόγχες πολεμικού τυφεκίου, δύο σπάθες, δύο μαχαίρια, ένας κάλυκας οβίδας πυροβόλου τεθωρακισμένου οχήματος(!) τρεις κάλυκες φυσιγγίων πολεμικού πυροβόλου όπλου, ένα απενεργοποιημένο φυσίγγιο με οβίδα αντιαρματικού όπλου, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατάσχεση και ναρκωτικών

Η έρευνα αυτή, που οδήγησε εν τέλει στην κατάσχεση των όπλων, έλαβε χώρα στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών. Στην αρχή της έρευνας, που διενεργήθηκε στην οικία του υπόπτου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Πέντε καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1,26- έως -1,60- μέτρα, μία νάιλον συσκευασία με αποξηραμένα και νωπά φύλλα κάνναβης, συνολικού βάρους -35- γραμμαρίων, ποσότητα σπόρων κάνναβης, βάρους -5,9- γραμμαρίων και ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παράνομα, Κατασχέσεις,paranoma, katascheseis