Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο κρύο-Απίστευτη ταλαιπωρία στην εθνική οδό

Πλέον η κίνηση διεξάγεται με αργούς ρυθμούς αλλά χωρίς έκτακτα προβλήματα και στα δύο ρεύματα.

Χωρίς έκτακτα προβλήματα αλλά με αργούς ρυθμούς γίνεται μετά από σχεδόν οχτώ ώρες η κίνηση των αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, όμως, εκατοντάδες οχήματα είτε εγκλωβίστηκαν είτε κινούνταν με ρυθμούς σημειωτόν για πολλές ώρες αρχικά επειδή δίπλωσαν νταλίκες στις Ράχες και στη συνέχεια επειδή «κόλλησαν» δύο λεωφορεία στο ύψος του Αλμυρού.

Το τελευταίο πρόβλημα

που αντιμετώπισαν οι οδηγοί αφού αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με τις νταλίκες στις Ράχες ήταν στον Αλμυρό όταν στο ρεύμα προς Αθήνα ένα λεωφορείο προσέκρουσε πάνω στο μεταλλικό προστατευτικό χωρίς να τραυματιστεί κανείς και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη άλλο ένα λεωφορείο ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης. Σύμφωνα με την αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στο σημείο έσπευσαν γερανοί και απομάκρυναν τα δύο μεγάλα οχήματα αλλά μέχρι να συμβεί αυτό τα υπόλοιπα αυτοκίνητα κινούνταν με βήμα σημειωτόν από μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Η ταλαιπωρία είχε ξεκινήσει νωρίτερα, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι όταν στο 260ό χιλιόμετρο, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων δίπλωσαν νταλίκες και ακινητοποιήθηκαν, ενώ το μποτιλιάρισμα κάποια στιγμή ξεπερνούσε και τα 20 χιλιόμετρα!

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αυτοκινητόδρομος Αιγαίου πλέον το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί και τα οχήματα που δημιουργούσαν το πρόβλημα έχουν απομακρυνθεί από το οδόστρωμα ωστόσο οι υπόλοιποι οδηγοί εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται καθώς ήταν τεράστιος ο αριθμός των αυτοκινήτων που έμειναν ακινητοποιημένα μέσα στο κρύο.

Η λύση δόθηκε όταν πλέον υπήρξε η δυνατότητα λίγο μετά τις 17:00 να διοχετευθεί η κυκλοφορία από Λαμία προς Λάρισα και Βόλο από το 242ο χλμ., στη διασταύρωση Ραχών, μέσα από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Στη συνέχεια από τον κόμβο της Πελασγίας απεγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα που ήταν εγκλωβισμένα στο τμήμα από Αχλάδι μέχρι Πελασγία και η κίνηση διοχετεύτηκε στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Ωστόσο τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Χρειάστηκε, ωστόσο, να προκληθεί όλη αυτή η ταλαιπωρία για να ανακοινώσει η αστυνομική διεύθυνη Φθιώτιδας την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών σε όλο το οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας.

Αρχικά, δε, όπως αναφέρουν αναγνώστες του protothema.gr η τροχαία ενημέρωνε πως η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, ενώ λεωφορεία, φορτηγά και ΙΧ, λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω ήταν ακινητοποιημένα!

Παρόμοια ήταν και η εικόνα στο παράλληλο οδικό δίκτυο της εθνικής οδού όπου για πολλές ώρες κατευθύνθηκε η κυκλοφορία των Ι.Χ. και φορτηγών που χωρίς αλυσίδες παραμένουν ακινητοποιημένα κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διέλευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα