Παπανδρέου: Δύσκολη η διαπραγμάτευση για το PSI-Tο ΠΑΣΟΚ θα τη στηρίξει

Σύγκλιση στα κυριότερα θέματα της δύσκολης και σκληρής διαπραγμάτευσης διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπως σημειώνουν κύκλοι της Ιπποκράτους.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι, «η διαπραγμάτευση αντιμετωπίζεται ως ενιαίο σύνολο και ως εκ τούτου ενιαία θα κριθεί και το αποτέλεσμα, ενώ η σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων είναι ενισχυτικός παράγοντας της διαπραγμάτευσης καθώς αυξάνει την αξιοπιστία της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου

ισχυρίστηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης, το δανειακό πρόγραμμα και το PSI», επαναλαμβάνοντας την κρισιμότητα της συγκυρίας, ενώ απαιτείται η ανάληψη ευθύνης από τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη προστασίας των μισθωτών, αλλά και την ανάγκη ανάληψης της ευθύνης από τους εταίρους στη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ενδεχόμενο τοποθέτησης επιτροπείας στην ελληνική οικονομία.

Να σημειωθεί, τέλος ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα