Παπακώστα “Εάν χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ”

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Παρεμβάσεις και αλλαγές θα γίνουν στην υπουργική απόφαση για την περικοπή διαγνωστικών εξετάσεων τόνισε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα για το θέμα που έχει προκύψει με τους ασφαλισμένους για το συγκεκριμένο θέμα:

«Αν χρειαστεί, θα γίνουν αλλαγές στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό

σταθμό Βήμα FM η κυρία Παπακώστα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για την περικοπή του τεστ ΠΑΠ για τις γυναίκες και της εξέτασης προστάτη για τους άνδρες, αλλά και άλλων προληπτικών εξετάσεων από τη λίστα παροχών προς τους ασφαλισμένους.

Όπως είπε, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι συγκεκριμένος και έτσι δεν υπάρχουν οικονομικοί λόγοι για τους αυστηρούς περιορισμούς στις διαγνωστικές εξετάσεις, παρά μόνον η ανάγκη εξορθολογισμού του συστήματος και η καταπολέμηση της αλόγιστης συνταγογράφησης.

Σχετικές με το θέμα ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Μάκης Βορίδης στον ΑΝΤ1 όπου είπε ότι στόχος των αλλαγών είναι να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν «τα λαμόγια», ενώ παράλληλα, σημείωσε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές του ΕΟΠΥΥ δεν εκδόθηκαν αυθαιρέτως, αλλά κατόπιν οδηγιών επιστημονικών εταιριών.

Το άρθρο Παπακώστα “Εάν χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ” εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα