ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ στην αφετηρία της προετοιμασίας

Άποψη από το αθλητικό κέντρο που θα προετοιμαστεί ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Ξεκινούν σιγά, σιγά οι προετοιμασίες των μεγάλων ομάδων της Super League ενόψει των υποχρεώσεων τους αρχικά στις προκριματικές φάσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων, με τον ΠΑΟΚ πρώτο καθώς έχει επίσημο παιχνίδι στις 16 Ιουλίου για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

O

«δικέφαλος» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση αναδιοργάνωσης έκανε την πρώτη του συγκέντρωση την Παρασκευή (26/6) με τους παίκτες να περνούν από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Ο ΠΑΟΚ, που έχει τον Ιγκόρ Τούντορ πλέον στον πάγκο του, θα αναχωρήσει στις 2 Ιουλίου για την Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα για το αθλητικό κέντρο «Ντόργουερθ», όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι τις 14 Ιουλίου, διάστημα στο οποίο θα δώσει και δύο φιλικά παιχνίδια.

Δεύτερος από τους μεγάλους ξεκινά ο Παναθηναϊκός με την πρώτη συγκέντρωση των παικτών του στο Απήλιον, αύριο Κυριακή (28/6), ενώ οι «πράσινοι» θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο «Μιστραλ Σπορτ» στο Γκνιέβινο από τις 3 έως τις 13 Ιουλίου. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει και δύο φιλικά στο διάστημα που θα μείνει στην Πολωνία.

Πανοραμική εικόνα από το αθλητικό κέντρο στο οποίο θα γίνει η προετοιμασία των «πρασίνων»

Υπενθυμίζεται ότι οι «πράσινοι» ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στο Champions League στις 29 ή 30 Ιουλίου και μετά την επιστροφή τους από την Πολωνία θα δώσουν κάποια φιλικά παιχνίδια στην Ελλάδα με πρώτο αυτό κόντρα στον Παναιγιάλειο στις 19 Ιουλίου.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις το καλοκαίρι καθώς μετέχει απευθείας στους ομίλους του Champions League θα κάνει δύο στάδια π ροετοιμασίας. Το πρώτο θα γίνει στο Ζέεφελντ της Αυστρίας όπου εδώ και αρκετά χρόνια προετοιμάζονται οι «ερυθρόλευκοι».

Για μια ακόμα χρονιά ο νέος Ολυμπιακός θα κτιστεί στο Ζέεφελντ

Στην Αυστρία θα βρεθούν οι Πειραιώτες από τις 10 Ιουλίου και θα παραμείνουν εκεί έως τις 21 του ίδιου μήνα. Ακολούθως θα επιστρέψουν στην Αθήνα και μια εβδομάδα περίπου αργότερα (27 Ιουλίου) θα αναχωρήσουν για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου θα κάνουν το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους μέχρι τις 7 Αυγούστου.

Στο συγκεκριμένο διάστημα ο Ολυμπιακός αναμένεται να δώσει 4-5 πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια.

Τέλος, η ΑΕΚ που επιστρέφει φέτος στην μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο που βρίσκεται στην πόλη Οπαλένιτσα.

Εικόνα από το αθλητικό κέντρο στο οποίο έχει κλείσει την προετοιμασία της η ΑΕΚ

Η παίκτες της Ένωσης που δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα μεταβούν στην Πολωνία στις 20 Ιουλίου και θα παραμείνουν εκεί έως τις 6 Αυγούστου και θα δώσουν και ορισμένα φιλικά παιχνίδια.

Το κέντρο που επέλεξε η ΑΕΚ είναι αυτό που είχε ως βάση της η Εθνική Πορτογαλίας στο Euro 2012 που έγινε στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα