ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2014: Σαν σήμερα η ιστορική “τεσσάρα”

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2014: Μια ιστορική μέρα ξημέρωσε σήμερα για τον Παναθηναϊκό και τους “πράσινους” οπαδούς όπως και μια… θλιβερή ανάμνηση για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ήταν ακριβώς έξι χρόνια πριν, όταν ο ΠΑΟ έστειλε αδιάβαστο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, κάνοντας φίλους και αντιπάλους να υποκλιθούν στο σοκαριστικό 4-1 που του χάρισε

το Κύπελλο Ελλάδος. Πρωταγωνιστής της μεγάλης βραδιάς ο  Μπεργκ,που με ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ πέτυχε χατ τρικ με ένα ΟΑΚΑ να προσκυνάει και κάποιους πωρωμένους να βουρκώνουν μπροστά στη θέα του Σουηδού παιχταρά. Πράγματι, ο Σουηδός δεν χρειάστηκε παρά λίγα αγγίγματα στην μπάλα για να κάνει τη διαφορά με τρεις γκολάρες που θα κάνουν τους φίλους του Παναθηναϊκού να τον μνημονεύουν για χρόνια.

Ο ΠΑΟ θα έχει να θυμάται για δεκαετίες ακόμη ένα ματς “επιστέγασμα” μιας ούτως ή άλλως εκπληκτικής χρονιάς και ένα Κύπελλο που άξιζε και με το παραπάνω μετά την άψογη εμφάνιση από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου. Ο τίτλος, ήταν ο πρώτος μετά από το νταμπλ του 2010 και ο πρώτος στην εποχή Αλαφούζου που δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερους από Αναστασίου και Νταμπίζα.

Με ένα χαμηλό μπάτζετ, ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας, κατάφεραν να φτιάξουν μια υπέρ ομάδα, η οποία έδειξε από το πρωί ότι “γεννήθηκε” για μεγάλα πράγματα.  Όμως και ο ΠΑΟΚ έδωσε τη “μάχη” του. Οι “ασπρόμαυροι” κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στον ΠΑΟ, όμως το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Γεωργιάδη, ήταν να το γκολ της τιμής με ένα εύστοχο πέναλτι του Βούκιτς.

Από τις αξέχαστες εικόνες η αγκαλιά των δύο προέδρων στο τέλος και το θερμό χειροκρότημα σε νικητές και ηττημένους. Ο Σπαλπιγγίδης, αδύναμος κρίκος του τελικού δέχθηκε κι αυτός τις επευφημίες των θριαμβευτών, σε ένα ματς που για όλα του, άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.Οι καλύτερες φάσειςΟι πράσινοι ήταν συγκλονιστικοί, με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει χατ τρικ (15΄, 50΄ και 88΄), ενώ ο Νίκος Καρέλης σημείωσε το άλλο τέρμα στο 53΄.Όλα ξεκίνησαν νωρίς, και πιο συγκεκριμένα στο 15’ ο Μπεργκ με διπλή προσπάθεια μετά από κόρνερ του Νάνο “χτύπησε” τον Γλύκο ανοίγοντας το σκορ.Ο Κοτσόλης και το δοκάρι του – στην κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 37’- απέτρεψαν την ισοφάριση και ο Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός στο δεύτερο μέρος.Στο 53’ ο Καρέλης έπιασε στον ύπνο όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ και με ανενόχλητη κεφαλιά τελείωσε το ματς.Το πέναλτι που έκανε ο Αμπέντ στον Λίνο καταλογίστηκε από τον Κάκο και μετατράπηκε σε γκολ από τον Βούκιτς στο 70’.Στο 88′ θεϊκή κίνηση Μπεργκ από τα αριστερά και σουτ στη γωνία για το τελικό 4-1.ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης)

Γλύκος, Σκόνδρας (77′ Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56′ Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56′ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου)

Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75′ Λαγός), Καρέλης, Μπεργκ

Δεν έλειψαν οι… αγριεμένοι

Δύο ώρες πριν από την σέντρα σημειώθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και οπαδούς του Παναθηναϊκού κατά τον πρώτο έλεγχο των εισιτηρίων. Συγκεκριμένα κατά την προσέγγιση του ΟΑΚΑ υπήρχαν τριπλές ζώνες ελέγχου… Σε μια από αυτές, όπου τσεκάρονταν τα εισιτήρια πριν περάσουν οι φίλαθλοι στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου υπήρξε ένταξη και συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομία, η οποία έκανε ακόμη και χρήση χημικών.

Η κατάσταση ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τα ΜΑΤ ξέφυγε, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν συγκεντρωθεί στη γωνία και να δέχονται πάρα πολλά αντικείμενα! Υπήρξαν συνεχείς ρίψεις καθισμάτων, φωτοβολίδων και κροτίδων! Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, με τους αστυνομικούς να κλείνουν τους οπαδούς στη γωνία. Kάποιοι μπήκαν στο ταρτάν, με τα ΜΑΤ να προσπαθούν να τους προσεγγίσουν.

Αμέσως μόλις άρχισε η κόντρα των «πράσινων» με τα ΜΑΤ, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν. Ωστόσο, λίγες στιγμές αργότερα μπήκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο και οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν και τους φίλους του Παναθηναϊκού να χειροκροτούν. Μάλιστα, πάνω στην αναταραχή λίγο έλειψε να… βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Keywords
Τυχαία Θέματα