Πανούσης: Ζήτησα να φύγω-Θα χαρώ να δω το μοντέλο της… αριστερής αστυνόμευσης
Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9 σχετικά με την πολιτική κατάσταση, την αστυνόμευση και την τακτική αντιμετώπισης των επεισοδίων από την ΕΛ.ΑΣ.
«Κάποια στιγμή δεν θα είμαι στην κυβέρνηση, θα χαρώ να δω το άλλο μοντέλο, αυτό μιας αριστερής αστυνόμευσης», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και αποκάλυψε: «Ζήτησα απ’ τον πρωθυπουργό να φύγω, δεν θέλω να του δημιουργώ προβλήματα, με μεγάλη χαρά να έρθει ένας καλύτερος».
Όπως είπε ο κ. Πανούσης, ο πρωθυπουργός δεν τον άλλαξε γιατί θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει. «Πρέπει να καταλάβεις τι σου καταλογίζουν. Αν σου καταλογίζουν ότι είναι κακό να κυνηγάς και να πιάνεις εκείνους που πετάνε μολότοφ στην Αθήνα, δεν έχω τι να πω. Ποια είναι η αριστερή στροφή στην αστυνομία; Αν θεωρούν ότι θα έπρεπε κανείς να μπει εδώ και να τα κάνει λίμπα στο όνομα της λαϊκής δημοκρατίας, με μεγάλη μου χαρά να το συζητούσα», ανέφερε εκτός των άλλων.
«Να σε πυροβολούν άνθρωποι που είναι 19 και 20 χρονών, άνθρωποι που δεν έχουν κάνει τίποτα ποτέ στη ζωή τους και έκαναν δυο καταλήψεις και τρεις πορείες και κάτι τρέχει στα γύφτικα, έναν άνθρωπο που έχει κάνει πορεία στη ζωή του μέσα στα γράμματα, δεν έχει νόημα. Έχω προσπαθήσει να κάνω διάλογο αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Το κίνημα των νέων υπερβάλλει, κι εγώ το έχω κάνει σαν νέος. Όμως υπάρχουν και νόμοι, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει», είπε ο κ. Πανούσης, για να συμπληρώσει: «Θα χαρώ να δω το μοντέλο της αριστερής αστυνόμευσης, εγώ κάποια στιγμή δεν θα είμαι πια στην κυβέρνηση, δεν είμαι κομματικός».
«Η αστυνομία στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου δεν προκάλεσε. Αυτά που είπαν ότι κυνηγήσαμε πολιτικές νεολαίες, δεν υπάρχουν. Αν έχει γίνει κάτι, θα γίνει ΕΔΕ όπως και διενεργείται ήδη. Είπα, όποιος πολίτης χτυπήθηκε ή βασανίστηκε, να έρθει σε μένα προσωπικά να το καταγγείλει. Δεν είμαι υπηρεσιακός εγώ. Δεν μπορώ να τα ξέρω όλα για όσα γίνονται στην επαρχία ας πούμε. Από την άλλη, συνελήφθησαν άνθρωποι και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Τι ακριβώς θέλουν, να πιάνουμε μπαχαλάκηδες και με ένα τηλεφώνημα να τους αφήνουμε;», διερωτήθηκε ο κ. Πανούσης.
Μάλιστα, σχολίασε δηκτικά τις απόψεις ορισμένων βουλευτών για τους κουκουλοφόρους, λέγοντας, πως «τα κόμματα δεν πρέπει να δημιουργούν ομπρέλες και μπαινοβγαίνουν μέσα οι μπαχαλάκηδες. Έτσι την πλήρωσε και ένας πολίτης που χτυπήθηκε από την αστυνομία».
Σχετικά με την πολιτική κατάσταση ο υπουργός είπε ότι «είναι βραχύβιος ο βίος της νέας κυβέρνησης» και επεσήμανε: «Ο Χαϊκάλης ως υπουργός δεν ξέρω τι ρόλο θα παίξει, τον κ. Πολάκη δεν τον ξέρω καθόλου. Μάλλον πάμε σε εκλογές προς Σεπτέμβρη, Οκτώβρη. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις με 120 βουλευτές, αν έχουμε νέο σχίσμα την Τετάρτη δεν μπορείς να κυβερνήσεις έτσι».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Κούρεμα» στις καταθέσεις: Τι προβλέπει η οδηγία BRRD που πάει αύριο στη βουλή
- ΕΥΠ εναντίον Νάντιας Βαλαβάνη
- Μεγάλη πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής
- H μητέρα του Άλεξ ξεσπά: Όλοι ξέρουν που βρίσκεται ο γιος μου
- Τατσόπουλος για Κατρούγκαλο: Γάμ… μας ρε πλούσιε τζιτζιφιόγκο
- Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν τρώτε πολλές μακαρονάδες
- Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο
- Πόσο μας κόστισε σε αριθμούς η δημιουργική ασάφεια του Βαρουφάκη
- «Με απάτησε με μία λουλουδού του ελέους»
- Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο Αττικής
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Η Βαλαβάνη παραδέχθηκε επιτέλους ότι η μητέρα της έβγαλε χρήματα…
- Κόντρα στη Φενέρμπαχτε των Περέιρα, Φαν Πέρσι και Νάνι απόψε ο Ολυμπιακός
- Μεγάλη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή κοντά στη Σταμάτα Αττικής
- Η Βαλαβάνη παραδέχθηκε (επιτέλους) ότι η μητέρα της έβγαλε χρήματα…
- Έλεγχοι της αστυνομίας στη Θεσσαλία με 13 συλλήψεις
- «Straight white men»: Πλούσιοι Ετεροφυλόφιλοι Λευκοί Άντρες
- Αντιπαράθεση «αιωνίων» την Πέμπτη στα γραφεία της UEFA
- Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Κόντρα στη Φενέρμπαχτε των Περέιρα, Φαν Πέρσι και Νάνι απόψε ο Ολυμπιακός
- «Straight white men»: Πλούσιοι Ετεροφυλόφιλοι Λευκοί Άντρες
- Η Βαλαβάνη παραδέχθηκε (επιτέλους) ότι η μητέρα της έβγαλε χρήματα…
- Η Βαλαβάνη παραδέχθηκε επιτέλους ότι η μητέρα της έβγαλε χρήματα…
- Έλεγχοι της αστυνομίας στη Θεσσαλία με 13 συλλήψεις
- Μεγάλη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή κοντά στη Σταμάτα Αττικής
- Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου
- Αντιπαράθεση «αιωνίων» την Πέμπτη στα γραφεία της UEFA
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το ξενοδοχείο του Χίτλερ με τα 10.000 δωμάτια που δεν έμεινε ποτέ κανένας
- Αλ. Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση μόνη της δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα
- Προαπαιτούμενα Νο 2: Τι ψηφίζεται αύριο το βράδυ στη Βουλή
- Κόσοβο: Συνελήφθη ο πρόεδρος του Εφετείου
- Ο Φίλιππος Β' είναι θαμμένος στην Βεργίνα;
- ΘΑ ΜΑΣ... ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ;
- Νεαροί Κούρδοι εκπαιδεύονται από το ISIS να σκοτώνουν
- Χαμηλές ταχύτητες και υψηλές τιμές στο ελληνικό Ιντερνετ
- To σκίτσο της ημέρας...