Πάνω από 4.000 μοντέλα κινητών λειτουργούν με Android

Σύμφωνα με τα στοιχεία μίας νέας εφαρμογής, πάνω από 4.000 διαφορετικά μοντέλα κινητών λειτουργούν με λειτουργικό Android.

Η εταιρεία Open Signal Maps έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για το Android, η οποία καταγράφει Wi-Fi hotspots και κεραίες 3G σε όλο τον κόσμο. Βέβαια υπάρχουν και άλλες τέτοιου είδους εφαρμογές όμως αυτό, που είναι αξιοπρόσεκτο, είναι τα στατιστικά στοιχεία τα οποία δίνει η εφαρμογή και έχουν αποσταλεί στην εταιρεία.

Οι υπεύθυνοι της Open Signal Maps μελέτησαν τις συσκευές, στις οποίες έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή τους και δημιούργησαν οπτικές αναπαραστάσεις του οικοσυστήματος Android. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει τεράστια ποικιλία στον τύπο της συσκευής και στον τρόπο πρόσβασης.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι υπάρχουν περίπου 4.000 διαφορετικά μοντέλα με λειτουργικό Android, μία πληροφορία που δεν ήταν γνωστή μέχρι στιγμής, καθώς δεν υπήρχε επίσημη καταμέτρηση των συσκευών που λειτουργούν με Android. Βέβαια, το πραγματικό νούμερο είναι αρκετά χαμηλότερο, αν σκεφτούμε ότι οι συσκευές με custom ROMs δίνουν διαφορετικό ID κάθε φορά που συνδέονται.

Ένα ακόμη σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι ότι η Samsung είναι με διαφορά η μεγάλη δύναμη στα κινητά με λειτουργικό Android, ενώ το μερίδιό της στην αγορά αγγίζει το 40%, και είναι λογικό γιατί μόνο το Galaxy S II αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής αγοράς.

Πηγή: technewz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα