Πάνω από 21 κιλά κοκαΐνης “έκρυβαν” το ραδιόφωνο και το καντράν

Ενα ραδιόφωνο, ένα καντράν και μια μπαγκαζιέρα, «έκρυβαν» πάνω από 21 κιλά κοκαΐνης, που προοριζόταν για τα στέκια της Αθήνας! Ολα αυτά βρίσκονταν στην κατοχή 47χρονου Αλβανού υπηκόου, μεγαλέμπορου ναρκωτικών, ο οποίος συνελήφθη μετά από μεγάλη έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, έχοντας τις πληροφορίες για την υπόθεση και τον ρόλο του 47χρονου, επικέντρωσαν τις έρευνές τους τις τελευταίες ημέρες στο Χαλάνδρι, περιοχή στην

οποία κινείτο και προχωρούσε σε προμήθεια, αποθήκευση και πώληση της κοκαΐνης. Κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν, μετά από μία ακόμη πώληση σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης σε άλλον Αλβανό υπήκοο για την περαιτέρω διάθεσή της. Στις έρευνες, που ακολούθησαν, τα, περισσότερα από 21 κιλά κοκαΐνης, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς σε ειδικές κρύπτες, πίσω από το σύστημα ραδιοφώνου, πίσω από το καντράν και σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας.

«Για την ταυτοποίηση του 47χρονου», αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ «προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωση χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργία ατομικού «προφίλ», ενώ πιστοποιήθηκε η δράση του στην εμπορία ποσοτήτων κοκαΐνης σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής». Έμενε ο εντοπισμός του, κάτι που συνέβη τελικά στο Χαλάνδρι.

Η πώληση στον 28χρονο

«Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκε στο Χαλάνδρι 28χρονος αλλοδαπός να κατέχει νάιλον συσκευασία που περιείχε 505 γραμμ. κοκαΐνης, την οποία προμηθεύτηκε πριν τη σύλληψη του από τον 47χρονο διακινητή. Ακολούθως, εντοπίστηκε ο 47χρονος στην ίδια περιοχή και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο αυτοκίνητα και μηχανή που είχε στην κατοχή του, βρέθηκαν 28 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη 21 κιλών και 359,6 γραμμαρίων».

Οι τρεις κρύπτες

«Οι ανωτέρω ποσότητες, ήταν τοποθετημένες σε μη ορατά σημεία και συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες πίσω από το σύστημα ραδιοφώνου και του καντράν. Ακόμη, μέρος αυτών ήταν και εντός βαλίτσας στην μπαγκαζιέρα  της μοτοσυκλέτας», επισημαίνει στην ενημέρωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά, στη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν:

Κοκαΐνη βάρους 21 κιλών και 864,6 γραμμ., ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα χρηματικά ποσά των 16.085 δολαρίων ΗΠΑ και 3.250 ευρώ, τα εν λόγω οχήματα και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάνω, ΐνης “έκρυβαν”,pano, ΐnis “ekryvan”