Πανελλαδικές με 5η ταχύτητα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής είπε ότι «θα επιτραπεί στους υποψηφίους να εξεταστούν σε επιπλέον μαθήματα αν αυτό το επιθυμούν, έπειτα από τις αντιδράσεις γονέων μαθητών, για τη μείωση των εισακτέων». Άμεση η αντίδραση των γονέων: «Στην απίστευτη προχειρότητα του υπουργείου Παιδείας, απαντάμε ότι αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ανακληθεί άμεσα η αιφνιδιαστική -μόλις 2 μήνες πριν τις Πανελλαδικές

εξετάσεις- και άδικη απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τη βάναυση -και άνευ προηγουμένου- μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης».

Οι γονείς σημειώνουν ακόμη: «Είναι νομίζουμε προφανές σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι είναι αδύνατον ένας μαθητής να προετοιμαστεί επαρκώς σε 5ο μάθημα μέσα σε 2 μόλις μήνες. Στην ουσία η κίνηση που προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας είναι ένα πολιτικό τερτίπι και ένας τεράστιος εμπαιγμός στις δεκάδες χιλιάδων μαθητών που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές και διαπιστώνουν ότι κάποιοι κάνουν κινήσεις σκοπιμότητας στην πλάτη τους. Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά προκειμένου να αναιρεθούν οι άστοχες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας, που δείχνουν τουλάχιστον ασέβεια στην αγωνία των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις». Παράλληλα, οι φροντιστές τονίζουν ότι «θεωρείται αδύνατο να προετοιμαστεί ένας υποψήφιος για πέμπτο μάθημα στους δύο μήνες που απομένουν για τις εξετάσεις».

Στο μεταξύ σε διευκρινίσεις αναφορικά με το αλαλούμ, που έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικές δηλώσεις για τις αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις, έκανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος τόνισε: «Θα μπορούσε να είναι μια αρκετά σοβαρή λύση, όμως πήγαμε σε μία πιο καθαρή, μια λύση με μεγαλύτερη σαφήνεια, αυτή που σας είπα. Ο λόγος που προχωράμε σε αυτή τη διόρθωση είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πρωτοσέλιδα που πρέπει να αγνοήσουμε. Το ζήτημα των αλλαγών στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να το δούμε με αποδραματοποιημένο τρόπο». Ο ίδιος συνέστησε στα παιδιά «να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση».

Το άρθρο Πανελλαδικές με 5η ταχύτητα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα