Παναθηναϊκός – Μπασκόνια: Οι πράσινοι διέλυσαν τους Βάσκους

Ο Παναθηναϊκός χθές 27/10 φιλοξένησε την Μπασκόνιαμετά στο ΟΑΚΑ, που πήρε την νίκη. Μετά από 2 σερί ήττες που είχε στην EuroLeague για την 5 αγωνιστική, οι πράσινοι νίκησαν με 95-81. Το τριφύλλι, έψαχνε μια μεγάλη νίκη, μία νίκη ψυχολογίας και η λαβωμένη Μπασκόνια ήταν το τέλειο θύμα, που βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 2 νίκες και 3 ήττες μετά από πέντε αγώνες στην EuroLeague.

Οι
παίχτες που έκαναν την διαφορά

Ο MVP Ματίας Λεσόρ έβαλε 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Σημαντική η συμβολή του στο φινάλε της 3ης περιόδου, όταν η Μπασκόνια είχε ισοφαρίσει το παιχνίδι (63-63), δίνοντας ανάσα στους πράσινους.

Μπορεί ως MVP του αγώνα να ήταν ο Ματίας Λεσόρ,  ωστόσο ο Ντίνος Μήτογλου (με 23 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ) ήταν καταιγιστικός και ειδικά στην τελευταία περίοδο βοήθησε να νικήσει ο Παναθηναϊκός και μάλιστα με διαφορά πόντων. Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του στην Μagic Euroleague τόνισε “Είναι μια μεγάλη νίκη. Να χτίσουμε πάνω σε αυτή. Η Ευρωλίγκα έχει πολλά παιχνίδια, πολύ μεγάλη ποιότητα και πολύ καλούς παίκτες. Όπως είπα πρέπει να μείνουμε δυνατοί, χαιρόμαστε που πήραμε την νίκη, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε”.

@paobcgr proved too strong at home for @Baskonia last night

Highlights… pic.twitter.com/Jt8hkNEB7s

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 28, 2023

Ο αγώνας…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παρκέ μετά την ανάπαυλα και βρέθηκε στο +9 (57-48) στο 22’50”, όμως η αστοχία του από την περιφέρεια (0/7 τρίποντα) και η κακή του αμυντική λειτουργία, επέτρεψαν στην Μπασκόνια να φέρει το ματς στα ίσια (63-63). Ο Ματίας Λεσόρ κέρδισε δύο μάχες στη ρακέτα και έβαλε 5 πόντους για το 68-63. Ακολούθησε ένα κλέψιμο του Κώστα Σλούκα και ένα καλάθι από τον Τζέριαν Γκραντ στον αιφνιδιασμό. Ωστόσο, οι πράσινοι άργησαν να επιστρέψουν στην άμυνα και ο Νίκο Μάνιον σκόραρε ανενόχλητος από την περιφέρεια στην εκπνοή για να γράψει το 70-66.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με ένα σερί 7 αναπάντητων πόντων με αποτέλεσμα να ξεφύγουν στο σκορ (77-66), ενώ ο Λεσόρ κέρδισε το 5ο φάουλ του Κότσαρ και τον έθεσε εκτός αγώνα 8’13” πριν το τέλος. Η Μπασκόνια έκανε μία τελευταία αντεπίθεση και μείωσε σε 81-72 με 4′ να μένουν στο χρονόμετρο. Δύο τρίποντα από Μήτογλου και Γκραντ, ένα ακόμα καλάθι και μία βολή από τον Ντίνο ήταν αυτά που έκριναν το αποτέλεσμα.

Η νίκη ωθεί ψυχολογικά το τριφύλλι ενόψει και του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (30/10, 20:15).

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 48-43, 70-66, 95-81

Keywords
Τυχαία Θέματα