Πάμε για Eurogroup το Σάββατο-ΦΠΑ και συνταξιοδοτικό τα «αγκάθια»

Δεν έχει τέλος η ιστορία της διαπραγμάτευσης με τις δυο πλευρές να κάνουν «αγώνα δρόμου» για να επιτευχθεί λύση πριν τη Δευτέρα, που θα ανοίξουν τα χρηματιστήρια μετά το Σαββατοκύριακο, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει λύση και υπό το φόβο ενός χρηματοπιστωτικού «ατυχήματος».

Έτσι, λοιπόν, όπως διαρρέεται από την πλευρά των αξιωματούχων της Ευρώπης, το Eurogroup θα συνεχίσει τις εργασίες του και το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια

στιγμή, τα «αγκάθια» που παραμένουν στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους αποκάλυψε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup υπογράμμισε ότι «το ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό είναι τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά στις συνομιλίες με την Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι εξακολουθεί να συζητείται «πως η Ελλάδα θα φθάσει τους δημοσιονομικούς στόχους».

«Αρκετοί υπουργοί Οικονομικών άσκησαν κριτική τόσο στις ελληνικές προτάσεις όσο και σ’ αυτές των θεσμών», υποστήριξε από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Υπήρξε μεγάλη συζήτηση για τις προτάσεις, τόσο της Ελλάδας, όσο και των θεσμών», επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι «ασκήθηκε κριτική από αρκετούς υπουργούς και στα δύο προτεινόμενα κείμενα». «Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και τις επόμενες ημέρες» τόνισε παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα