Παλμοί Τζωρτζίνας: Θρίλερ με την βραδυκαρδία της 9χρονης

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση της Πάτρας όπου τρία παιδιά “έφυγαν” το ένα μετά το άλλο μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη την ώρα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία για τα μυστηριώδη αίτια θανάτου της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών έστειλε στο MEGA και στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” μία

φωτογραφία όπου φαίνεται το μόνιτορ με τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας, όταν νοσηλευόταν στο καρδιολογικό νοσοκομείο.

Στην εν λόγω φωτογραφία, φαίνεται πως οι παλμοί του μικρού κοριτσιού είναι στους 61, γεγονός που αποδεικνύει πως είχε βραδυκαρδία. Σύμφωνα ωστόσο με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας, εστιάζουν όχι εκεί, αλλά στο λεγόμενο “τρεντ”, στη σύνοψη δηλαδή της κατάστασης που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα στην καρδιά της εννιάχρονης. Κατά τις ίδιες πηγές, διαπιστώνεται λοιπόν πως περίπου 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί και πριν τραβηχτεί η φωτογραφία με τη βραδυκαρδία, το κορίτσι παρουσίαζε πάλι σοβαρή βραδυκαρδία για μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου 15-20 λεπτών, χωρίς η μητέρα να ειδοποιήσει τους γιατρούς.

Στο κάδρο η ηπατική ανεπάρκεια

Ο γνωστός δημοσιογράφος πρόσθεσε πως δέκα λεπτά πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί, η βραδυκαρδία σταματά και οι σφυγμοί του παιδιού αρχίζουν να αυξάνονται, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με κάποια παρέμβαση στο σώμα του παιδιού. “Υπάρχουν ορισμένες αναφορές. Μας έχουν πει ότι μπορεί κάποιος να επηρεάζει την ανάσα της. Άλλος (γιατρός) μας είπε -και αυτό ακούγεται για πρώτη φορά- ότι κάποιος μπορεί να πειράζει τις καρωτίδες της” είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι οι γιατροί με τους οποίους επικοινώνησε αποκλείουν τα παθολογικά αίτια για το συγκεκριμένο εύρημα.

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων επεσήμανε με τη σειρά του στο “Live News” πως οι γιατροί βλέπανε πως ο λόγος που κατέληξε η Τζωρτζίνα δεν ταίριαζε με την κλινική εικόνα, με αυτό που βλέπανε να νοσεί και σημείωσε πως έχει συσταθεί μία ειδική επιτροπή, η οποία θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να είχε εμφανίσει ηπατική ανεπάρκεια. Παράλληλα, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, αλλά και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής που θα επανελέγξει το ζήτημα της ηπατικής ανεπάρκειας, Νίκος Καρακούκης θέλησε να κάνει μία παρέμβαση στην ίδια εκπομπή του Mega αναφορικά με ένα δημοσίευμα περιφερειακής εφημερίδας που ήταν ψευδές, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο συντάκτης του.

Η δήλωση του κ. Καρακούκη

Ο κ. Καρακούκης δήλωσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει την εν λόγω εφημερίδα και ουδέποτε προέβη στη δήλωση που έλεγε πως “κατά 95% το πρώτο παιδί της οικογένειας δεν έπασχε από ηπατική ανεπάρκεια”. “Ψάχνουμε όλα τα ευρήματα για να βγάλουμε κάποια άκρη. Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά” τόνισε ο ίδιος και υπογράμμισε πως όταν βρεθεί κάτι θα ενημερωθεί πρώτα η Αστυνομία, και ύστερα οι δημοσιογράφοι, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κάποια “ζημιά”.

“Θα καταφέρουμε σίγουρα να εντοπίσουμε τι πραγματικά συνέβη με τους θανάτους των τριών παιδιών” ανέφερε ολοκληρώνοντας ο κ. Καρακούκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παλμοί Τζωρτζίνας, Θρίλερ, 9χρονης,palmoi tzortzinas, thriler, 9chronis