Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού 2014 στον Παρνασσό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού (2014), στον Παρνασσό. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, και με σύνθημα «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι» η διοργάνωση έδωσε σε 980 παιδιά ηλικίας μέχρι 15 ετών τη δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές χιονοδρομικές εμπειρίες, να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν ή να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα χειμερινά σπορ και να περάσουν καλά παίζοντας με το χιόνι.

Σχεδόν 1.000 παιδιά συμμετείχαν ομαδικά ή με τις οικογένειές τους

στη «γιορτή του χιονιού» καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τη Δευτέρα 13 και μέχρι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, παίζοντας και κάνοντας μαθήματα σκι εντελώς δωρεάν με τη βοήθεια των πιο έμπειρων δασκάλων.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε και ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών που εργάστηκαν με πολύ κέφι για την οργάνωση της εκδήλωσης, την εκμάθηση σκι, αλλά και την ασφάλεια των παιδιών:

22 Εθελοντές από τους "Συνεχιστές Εθελοντές Αθήνα 2004",35 εθελοντές από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Αθηνών και20 Δάσκαλοι Ski & Snowboard από την Σχολή Πάππος-Μπαλντούμης, ενώ20 εθελοντές από τον τομέα Σαμαρειτών και Διασωστών Πειραιά καιοι Ιατροί του Χιονοδρομικού Κέντρου

Στη διάρκεια της εβδομάδας χιονιού μοιράστηκαν κανονισμοί ασφαλείας σε όλους τους συμμετέχοντες.

Με σύμμαχο τον καιρό, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες, παιχνίδια και τις καθιερωμένες ελκυθοδρομίες, αλλά και με προβολές ταινιών, βραβεύσεις και ένα μεγάλο πάρτι που έκλεισε την εβδομάδα, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού, μικροί και μεγάλοι βοήθησαν στη δημιουργία ενός τεράστιου χιονάνθρωπου, ύψους 3,50μ, του μεγαλύτερου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα!

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Αθηνών (ΕΟΣ) και τη Σχολή Σκι Πάππος-Μπαλντούμης, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS).

Keywords
Τυχαία Θέματα