Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοια γκαντεμιά κύριε Σαμαρά!

Ενώ ήδη έχει ξεκινήσει (στις 08:20) η δεύτερη μέρα του 59ου Ράλι Ακρόπολις με την ειδική Κλένια-Μυκήνες, η χθεσινή αποδείχτηκε καταστροφική και γρουσούζικη για τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος καθώς το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ εγκατέλειψε, ο Νορβηγός Μαντς Όστμπεργκ προσέκρουσε σε ένα τσιμεντένιο κράσπεδο και ο «δικός μας» Λάμπρος Αθανασούλας τραυματίστηκε στο χέρι!

Χθες που άνοιξε και επίσημα η «αυλαία» του φετινού Ράλι Ακρόπολις, στο Ζάππειο, την τελετή εκκίνησης και το σήμα για την έναρξη σηκώνοντας τη σημαία την έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης. Έ, τέτοια γκαντεμιά δύσκολα θυμόμαστε από προηγούμενες διοργανώσεις την πρώτη μέρα του θεσμού…

Στην πρώτη ειδική διαδρομή Κινέτα-Πίσια, ο Σεμπαστιάν Οζιέ εγκατέλειψε αφού το πρόβλημα με την αντλία καυσίμου που αντιμετώπισε το VW Polo-R WRC, δεν ξεπεράστηκε και ο Γάλλος θα ξεκινήσει στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, σε κατάσταση «Rally 2» δηλαδή με ποινή 5 λεπτών, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει κάτι καλό στο φετινό Ράλι Ακρόπολης.

Πολύ άσχημα εξελίχθηκε η μάχη και για τον Λάμπρο Αθανασούλα που τραυματίστηκε στο χέρι, όταν «κλείδωσε» το τιμόνι του Mitsubishi Lancer EVO X, το οποίο οδηγούσε στην πρώτη ειδική με σπασμένη ανάρτηση.

Ο Μαντς Οστμπεργκ με Ford Fiesta WRC, μονολογούσε απογοητευμένος «έφυγε ο τροχός» μετά την πρώτη ειδική. Η πρόσκρουση σε ένα τσιμεντένιο κράσπεδο στα μέσα της ειδικής τού στοίχισε σχεδόν τρία λεπτά, βγάζοντάς τον ουσιαστικά εκτός μάχης.

Αλλά και ο Φιλανδός Νίκο Χίρβονεν με Citroen DS3 WRC, καθυστέρησε λόγω μηχανικού προβλήματος.

Αδιαμφισβήτητος νικητής της πρεμιέρας του Ράλι Ακρόπολις είναι ο Ρώσος Εβγκένι Νοβίκοφ με το Ford Fiesta WRC της Καταριανής M-Sport Ford WRT που οδήγησε γρήγορα και εντυπωσιακά κατακτώντας την πρώτη θέση και στις δύο ειδικές της Παρασκευής.

Η πρώτη τριάδα μετά τις δύο πρώτες ειδικές είναι 1. Νοβίκοφ (Ford Fiesta WRC), 2. Σόρντο (Citroen DS3 WRC) 3. Λάτβαλα (VW Polo-R WRC).

Keywords
Τυχαία Θέματα