Ούτε μια ώρα εκεχειρία στη Γάζα – Συνεχίζεται η ανθρωπιστική καταστροφή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ούτε την τρίωρη «ανθρωπιστική εκεχειρία», προκειμένου να απομακρυνθούν οι νεκροί και οι τραυματίες από την «αιματοβαμμένη» Γάζα δεν τήρησαν Χαμάς και Ισραήλ, με τις εχθροπραξίες να ξεκινούν και πάλι, με μεγάλα θύματα τα γυναικόπαιδα…

Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του δέχθηκαν επίθεση λίγο μετά την έναρξη της δίωρης εκεχειρίας στη 1.30 μ.μ., την οποία είχε επιτύχει ο Ερυθρός Σταυρός, και πως επανέλαβε τις επιχειρήσεις του. Η Χαμάς δεν

σχολίασε άμεσα τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός.

Ενδεικτικό του τι συμβαίνει στην περιοχή είναι πως, από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση έχουν χάσει τη ζωή τους 410 Παλαιστίνιοι στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας.

Ο γιατρός Άμπου Ρις διευκρίνισε πως 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 17 παιδιά, 14 γυναίκες και τέσσερις ηλικιωμένοι, σκοτώθηκαν κατά τους σημερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Εξάλλου, περισσότεροι από 210 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σατζάγια από τις πρώτες πρωινές ώρες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο Σίφα της πόλης της Γάζας. Εξάλλου έκανε λόγο για μία «ανθρωπιστική καταστροφή» αν οι τραυματίες και οι νεκροί που βρίσκονται ακόμη επί τόπου δεν απομακρυνθούν σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

Δίωρη Ανθρωπιστική εκεχειρία Ισραήλ – Χαμάς

Ισοπεδώνει τη Γάζα ο ισραηλινός στρατός

Το άρθρο Ούτε μια ώρα εκεχειρία στη Γάζα – Συνεχίζεται η ανθρωπιστική καταστροφή εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα