Ουκρανία πόλεμος: Συγκλονίζει η ιστορία του εγκλωβισμένου μαραθωνοδρόμου

Συγκινεί βαθιά η ιστορία του πρωταθλητή μαραθωνίου, Μαξίμ Ούσα από την Ουκρανία ο οποίος από τα ρωσικά πυρά έχασε τον μόλις 10 ετών γιο του. Η ζωή του Μαξίμ Ούσα από το Τσερνίχιβ, πρωταθλητή μαραθωνίου με αναπηρία εκ γενετής πήρε δραματική τροπή εξ αιτίας του πολέμου. Ο ίδιος μίλησε στην Αδαμαντία Λιόλιου και το OPEN TV. Ο 10χρονος γιος του, έχασε τη ζωή του από θραύσματα πυραύλου που έπληξε το σπίτι της οικογένειας, ενώ τραυματίστηκε και η σύζυγός του. Όπως εξηγεί ο Μαξίμ αν η γυναίκα του δεν μεταφερθεί άμεσα από την πόλη σε μεγάλο νοσοκομείο κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί.

«Δεν

υπάρχει καμία δυνατότητα να απομακρυνθούμε, αλλά το χρειαζόμαστε άμεσα επειδή πρώτα απ’ όλα η σύζυγός μου πρέπει να φύγει κι εγώ επίσης για να είμαι μαζί της. Όσο έπεφταν οι βόμβες, παραμέναμε στο ισόγειο. Η γυναίκα μου και ο γιος μου χτυπήθηκαν από θραύσματα ρουκέτας και μεταλλικά κομμάτια», περιγράφει ο άνδρας.

«Μετά από αυτό είδα ότι ο γιος μου ήταν πεσμένος στο πάτωμα και αιμορραγούσε και η γυναίκα μου φώναζε για το πόδι της. Ο γιος μου ήταν δέκα ετών και όταν ήρθαν οι στρατιώτες στο σπίτι μέτρησαν τον σφυγμό του», λέει. Το παιδί τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στις 23 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα