Ουκρανία: Ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Κιέβου και αυτονομιστών

Συνεχίζεται μεταξύ Ουκρανών και φιλορώσων αυτονομιστών οι ανταλλαγές αιχμαλώτων στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας οι οποίες βρίσκονται στον έλεγχο των αυτονομιστών. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο υποδέχθηκε σήμερα τα χαράματα στο Κίεβο 145 Ουκρανούς στρατιωτικούς που ανταλλάχθηκαν με 222 αυτονομιστές στο πλαίσιο συμφωνίας που αποφασίστηκε στη διάρκεια των συνομιλιών στο Μινσκ την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή η μαζική ανταλλαγή, η σημαντικότερη από την αρχή της σύγκρουσης στα μέσα Απριλίου, πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα με την παράδοση στην

Ουκρανία τεσσάρων στρατιωτικών που κρατούνται στην αυτονομιστική δημοκρατία του Λουγκάνσκ. Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας αξιωματούχος αυτής της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, ο Βλάντισλαβ Ντεϊνέγκο, αρνήθηκε να διευκρινίσει που και πότε θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των τεσσάρων στρατιωτικών.

Χθες, Παρασκευή, τα δύο στρατόπεδα προχώρησαν σε ανταλλαγή εκατοντάδων κρατουμένων στη γειτονική ανταρτική περιοχή του Ντονέτσκ. Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε σε έναν δρόμο κοντά στην πόλη Κοστιαντινίβκα, 45 χλμ. βορείως αυτού του προπύργιου των αυτονομιστών. Αφορούσε συνολικά 222 αυτονομιστές άνδρες και γυναίκες, καθώς και 146 ουκρανούς στρατιώτες, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων..

Ένας από τους στρατιώτες αρνήθηκε να επιστρέψει στο Κίεβο λέγοντας πως είναι ρωσικής καταγωγής και πως κατακρίνει τις πράξεις του ουκρανικού στρατού στις ανατολικές περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα