Ως το τέλος Απριλίου οι δεσμευτικές για ΔΕΠΑ-ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γ. Εμίρη, διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Bloomberg,

το ελληνικό δημόσιο αναμένεται να αντλήσει από αυτές 2,3 δισ. ευρώ.

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν υπαναχωρήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί πλέον ψηφισμένο νόμο του κράτους. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως ορόσημο για την πορεία του προγράμματος τις αποκρατικοποιήσεις του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, αφού από αυτές το δημόσιο προσδοκά θα καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα του στόχου που έχει τεθεί στον τομέα αυτόν για τη φετινή χρονιά.

Ειδικά για την περίπτωση της ΔΕΠΑ, το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει πέντε εταιρείες. Για τη ΔΕΣΦΑ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η OSJSC Negusneft (η οποία έχει καταθέσει προσφορά και για τη ΔΕΠΑ), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η κρατική εταιρεία πετρελαίων του Αζερμπαϊτζάν. Για τον ΟΠΑΠ πάλι και την πώληση του 33% του, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επτά εταιρείες.

Στο δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, γίνεται παράλληλα αναφορά στην αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό το οποίο, «καταλαμβάνει έκταση τριπλάσια του Μονακό».

Το ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Σεπτέμβριο επέλεξε να περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι εταιρείες London &Regional, Elbiti Cochin Island Ltd καθώς και η Lamda Developments. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει επίσης και η Qatar Diar Real Estate Investment Co. Όπως δήλωσε ο κ. Εμίρης δεν θα διστάσουμε να «σταματήσουμε τη διαδικασία στην περίπτωση που κρίνουμε ότι το τίμημα δεν είναι ικανοποιητικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα