Ορθοπεταλιές στο Διόνυσο

Με κέφι και όρεξη για… ορθοπεταλιές ξεκίνησε ο 1ος Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος Δήμου Διονύσου, που διοργάνωσε ο Ο.Ν.Α.Π. «ΘΕΣΠΙΣ» την Κυριακή 08 Οκτωβρίου. Ο Ολυμπιονίκης του 2004 στην ποδηλασία Γιώργος Χειμωνέτος υποδέχθηκε τους μικρούς ποδηλάτες του Διονύσου, που έφτασαν από νωρίς στον σταθμό τρένου Αγ. Στεφάνου, με παιχνίδια δεξιοτεχνίας, ενώ μοιράστηκε και την προσωπική του εμπειρία από ανάλογους αγώνες αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Κι εγώ όταν ήμουν μικρός ξεκίνησα από έναν ποδηλατικό γύρο, αλλά με σκληρή προσπάθεια και προπόνηση κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου. Σας

εύχομαι να κάνετε και εσείς το ίδιο».  Με σημείο εκκίνησης τον σταθμό τρένου Αγ. Στεφάνου, οι μικροί ποδηλάτες ακολούθησαν σε μία μίνι διαδρομή τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, ο οποίος τους έδινε συμβουλές και τους καθοδηγούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να παρακινηθούν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, ώστε να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τη χρήση του ποδηλάτου και να διαπιστώσουν τις θετικές επιπτώσεις του στην υγεία αλλά και στο περιβάλλον.

Οι μικροί ποδηλάτες έδωσαν στη συνέχεια τη σκυτάλη στους μεγαλύτερους, οι οποίοι έκαναν την διαδρομή των 20 χιλιομέτρων. Με τη συνδρομή του Α.Τ. Αγ. Στεφάνου, όλων των εθελοντικών κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας εξασφαλίστηκε η ασφαλής διέλευση των ποδηλατών σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Τον Γιώργο Χειμωνέτο ευχαρίστησε θερμά ο δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος προέτρεψε μικρούς και μεγάλους να συνεχίσουν την εντατική ενασχόληση με τον αθλητισμό και ειδικότερα με την ποδηλασία.                                 

Keywords
Τυχαία Θέματα