Οριακή πλειοψηφία και παρ’ ολίγο σύλληψη του προέδρου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Με σημαντικές απώλειες για την παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ υπερψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός στην τακτική γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, η οποία ήταν επεισοδιακή και στην οποία απειλήθηκε μέχρι και να συλληφθεί ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης. Ο διοικητικός απολογισμός υπερψηφίστηκε οριακά με 88 «ναι» και 82 «όχι», με την νυν να έχει σημαντικές απώλειες, αφού είδε μόλις 25 Ενώσεις να ψηφίζουν υπέρ του και 23 κατά, αριθμοί που μπορούν να εκληφθούν και

ως μήνυμα ήττας εν όψει των εκλογών του Οκτώβρη. Οι υπόλοιπες Ενώσεις ψήφισαν «σπαστά» (κάθε Ένωση έχει τρεις ψήφους και υπήρχαν ΕΠΣ που άλλα μέλη ψήφισαν ναι, και άλλα όχι). Σε ό,τι αφορά τις ΠΑΕ της Super League: o Πλατανιάς δεν είχε εκπροσώπηση, ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής και ο Αστέρας Τρίπολης ήταν απόντες αν και ο Γιώργος Μποροβήλος στην έναρξη της γενικής συνέλευσης ήταν παρών. «Όχι» ψήφισαν οι ΑΕΚ, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και «ναι» οι Ατρόμητος, Βέροια, Καλλονή, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός και Πανθρακικός.

Σε αντίθεση με τον διοικητικό απολογισμό, ο οικονομικός απολογισμός πέρασε άνετα, αφού ψήφισαν 105 υπέρ, 1 λευκό και 61 παρών, όπως και ο οικονομικός προϋπολογισμός της περιόδου 2017 101 υπέρ, 43 παρών.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Θανάσης Τρομπούκης κατέθεσε μήνυση εις βάρος του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη επειδή δεν επέτρεψε σε δύο μέλη της Ενωσής του ψηφίσουν στην Γ.Σ., επικαλούμενος προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι στο κτίριο της Ολυμπιακής Επιτροπής έχουν φτάσει αστυνομικοί για να τον συλλάβουν, αλλά εκείνος θα μείνει στο χώρο μέχρι το τέλος της συνέλευσης και στη συνεχεία θα τους ακολουθήσει στο τμήμα! Τελικά ο Θανάσης Τρομπούκης απέσυρε τη μήνυση κατόπιν πιέσεων από μέλη άλλων Ενώσεων.

Το άρθρο Οριακή πλειοψηφία και παρ’ ολίγο σύλληψη του προέδρου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα