Ώρα αποφάσεων για το «χαράτσι»

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων με αφορμή τη λήψη απόφασης σχετικά με το τέλος ακινήτων. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υποδέχεται τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ,

Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» που θα ικανοποιήσει τους τροϊκανούς.

Λίγο πριν φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάλεσε έκτακτη σύσκεψη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερώσει τα στελέχη του κόμματος, για τη γραμμή που θα ακολουθήσει, αποσπώντας την ομόφωνη συναίνεσή τους.

Το κρίσιμο βράδυ της Τετάρτης, 3 Απριλίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και άρα συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ενδεικτική είναι η δήλωση, του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε «όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, κάθε φορά ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και θα καταλήξουν στη σωστή ρεαλιστική συμφωνία».

Πάντως, η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στην άρνησή της για επιβολή του «χαρατσιού» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το 2013.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ έχει προειδοποιήσει ότι «αν η αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν καταλήξει σε συμφωνία των τριών, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Η Νέα Δημοκρατία, φέρεται να επαναφέρει το δίλημμα για «συμφωνία για το χαράτσι ή νέα μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα