Όπου προσπάθεια διαδήλωσης και χημικά

Με χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές στα Προπύλαια, με χημικά και στην Ομόνοια, όπου τους οδήγησαν. Ειδικότερα, η αστυνομία προχώρησε ξανά σε χρήση χημικών προς τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αριστερών οργανώσεων, που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Οι

διαδηλωτές αρχικά βρέθηκαν στα Προπύλαια, όπου απωθήθηκαν και οδηγήθηκαν στην Ομόνοια. Εκεί οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση και πάλι προς το Σύνταγμα, μέσω της οδού Σταδίου. Ωστόσο στο δρόμο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κλείνοντας τους τον δρόμο. Ύστερα από διαπληκτισμούς, η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απομακρύνει.

Συνελήφθη μέλος της ΑΔΕΔΥ

Στο πλαίσιο των διαπληκτισμών των δύο πλευρών, έγινε και μια προσαγωγή του Παύλου Αντωνόπουλου, συνδικαλιστή και μέλους της ΑΔΕΔΥ.

Την αντίδρασή της στη σύλληψη του συνδικαλιστή Π. Αντωνόπουλου εκφράζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία καταδικάζοντας παράλληλα τη «βίαιη διάλυση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της ανάληψης της ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα που διοργάνωσε στα Προπύλαια το απόγευμα της Τετάρτης». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητεί την άμεση απελευθέρωση του Π. Αντωνόπουλου και καταγγέλλει την «προκλητική κατασταλτική βία των ΜΑΤ».

«Η κυβέρνηση διέκοψε και διέλυσε ακόμα και τη συνέντευξη Τύπου, που έδινε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις στα Προπύλαια, στις 5:30 μ.μ», καταγγέλλει η οργάνωση, η οποία κάνει λόγο για «ορδές αστυνομικών» που τους απώθησαν βίαια και καλεί σε συνέχεια των αντικυβερνητικών, αντιευρωπαϊκών διαδηλώσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική προεδρία εγκαινιάστηκε με αυταρχισμό

Αυταρχισμό της κυβέρνησης καταγγέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τη χρήση χημικών κατά ομάδων διαδηλωτών που αψήφησαν την εντολή απαγόρευσης των συναθροίσεων, λόγω των εκδηλώσεων για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση εγκαινίασε την έναρξη της ελληνικής προεδρίας με τον τρόπο που αντιστοιχεί στην ίδια, επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ και τον αυταρχισμό» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση για τη «βίαιη» απαγόρευση της σημερινής πορείας που καλούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την απώθηση διαδηλωτών και την αλόγιστη χρήση χημικών και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δε έχει καμία σχέση με την εικόνα που πρέπει να παρουσιάζει μια χώρα που σέβεται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και τις δημοκρατικές τους ελευθερίες».

«Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(φωτογραφία από twitter/@MakisSinodinos)

Keywords
Τυχαία Θέματα