Οπαδός ΑΕΚ νεκρός: Σε όλα τα ξένα ΜΜΕ τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, με απολογισμό έναν νεκρό οπαδό της ΑΕΚ και πολλούς τραυματίες.

Στην Κροατία τα θλιβερά γεγονότα είναι πρώτο θέμα, με τους δημοσιογράφους της χώρας να μεταφέρουν πληροφορίες από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Euronews: Νύχτα χάους: Μαχαιρώματα, καβγάδες και
συλλήψεις διαταράσσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ομάδων Ελλάδας και Κροατίας στην ΑθήναTuttomercato (Ιταλία): Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ από οπαδούς της Ντιναμό ΖάγκρεμπRMC (Γαλλία): Οπαδός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου πριν από το παιχνίδι ΑΕΚ-Ντιναμό ΖάγκρεμπL’Equipe (Γαλλία): Μαχαιρώθηκε οπαδός πριν από τον αγώνα ΑΕΚ-Ντιναμό ΖάγκρεμπSporza (Βέλγιο): Έλληνας οπαδός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου παραμονή του αγώνα ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Champions LeagueAS (Ισπανία): Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες στα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚDe Telegraaf (Ολλανδία): Δράμα στην Ελλάδα. Ένας νεκρός και 83 συλλήψεις μετά από συμπλοκή οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό ΖάγκρεμπBlick (Ελβετία): Τραγωδία στην Αθήνα. Μαχαιρώθηκε οπαδός της ομάδας του ΤσούμπερFutebol365 (Πορτογαλία): Οπαδός της ΑΕΚ νεκρός αφού μαχαιρώθηκε σε συγκρούσεις με οπαδούς της κροατικής Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μερικά από τα αυτοκίνητα με τα οποία κατάφεραν να διασχίσουν τη μισή Ελλάδα και να φτάσουν οι Κροάτες χούλιγκαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και να σκοτώσουν έναν νεαρό, κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί και αυτή την ώρα με γερανούς μεταφέρονται σε συγκεκριμένα σημεία για να ξεκινήσει η έρευνα στο εσωτερικό τους. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το μόνο που γνωρίζουν μέχρι στιγμής είναι ότι κατάφεραν να περάσουν σε μικρές ομάδες στα σύνορα και να φτάσουν μέχρι την Αθήνα.

Ήρθαν στη #Νέα_Φιλαδέλφεια με γάντια, μασελάκια, επιγονατίδες, τσεκούρια, μολότοφ, για να σκοτώσουν. Τελικά ΕΣΦΑΞΑΝ τον Μιχάλη που έπινε καφέ κοντά στο γήπεδο (ήταν μόλις 22χρ.) #aekfc #Κροάτες #paofc pic.twitter.com/FmvCWs6K9Y

— George (@George__R21) August 8, 2023

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες υπάρχει έντονος προβληματισμός στα υψηλά κλιμάκια της Κατεχάκη με τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου να διακόπτει το ταξίδι του και τις συναντήσεις που είχε στο φυλάκιο της Κακαβιάς και να επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ζητώντας λεπτομερή ενημέρωση από νωρίς το πρωί, από την ηγεσία της ΕΛΑΣ. Τα ερωτήματα πληθαίνουν για το πώς γίνεται η ΕΛΑΣ να μην είχε ενημέρωση για την κάθοδο των χούλιγκαν στην Ελλάδα, ενώ φαίνεται να πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο χούλιγκαν που ήρθαν στη χώρα μας, ακριβώς για να δημιουργήσουν ένα αιματηρό επεισόδιο και ένα νέο παιδί να έχει χάσει σήμερα τη ζωή του.Σε επίσημη ανακοίνωσή της για το περιστατικό η ΕΛΑΣ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν και Έλληνες οπαδοί συνεργοί των Κροατών.

Το χρονικό της επίθεσης

Η ώρα ήταν μόλις 23:05 το βράδυ και όλα ξεκίνησαν από την οδό Κιουταχείας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Περίπου 150 Κροάτες της Δυναμό Ζάγκρεμπ, που έφθασαν ανενόχλητοι στην Ελλάδα, έως και το γήπεδο, συνεπλάκησαν με οπαδούς της ΑΕΚ σε όλους τους γύρω δρόμους. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της αστυνομίας έγιναν 83 προσαγωγές. Τραυματίστηκαν επτά άτομα εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και τρεις Κροάτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ερυθρός Σταυρός.

Ένας από τους Έλληνες νοσηλεύτηκε αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση και αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 96 συλλήψεις: οι 88 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο.

Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες.

Οι συλληφθέντες που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οπαδός ΑΕΚ, ΜΜΕ, Φιλαδέλφεια,opados aek, mme, filadelfeia