Οπαδική βία: Σκηνές άγριας Δύσης στη Νίκαια

Απίστευτα γεγονότα σκληρής οπαδικής βίας, ξετυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νίκαια, όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, οπαδοί της ομάδας του Ιωνικού επετέθησαν με πέτρες ξύλα και άλλα αντικείμενα εναντίον των οπαδών της Προοδευτικής που πήγαιναν συνοδεία της Αστυνομίας(!) στο γήπεδο να παρακολουθήσουν αγώνα της ομάδας τους! Κι ήταν τέτοια η μανία κατά των «αντιπάλων» τους, που, αν και η παρουσία των αστυνομικών τους έκανε κάποια στιγμή να οπισθοχωρήσουν, στη συνέχεια έστησαν ενέδρα μέσα σε φυλλωσιές πλατείας

και από εκεί επιτέθηκαν και πάλι σε οπαδούς της ίδιας ομάδας!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Συνελήφθησαν δύο, ο ένας 17χρονος, ο άλλος 19χρονος, ενώ η Αστυνομία μάζεψε «πολεμοφόδια» που η θέα τους απλά, προκαλεί τρόμο και ανησυχία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο Δημοτικό Γήπεδο Κερατσινίου «Παναγιώτης Σαλπέας» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου της SUPER LEAGUE 2, μεταξύ των ομάδων «Προοδευτική-Κηφισιά.

(φωτό αρχείου)

Ρόπαλα, πέτρες, φωτοβολίδες

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Αστυνομίας «πριν την έναρξη του αγώνα, (15) δίκυκλα φιλάθλων της Προοδευτικής, μετέβαιναν συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, προς το ανωτέρω γήπεδο, όταν ομάδα (30) ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εκδήλωσαν επίθεση με ρόπαλα, πέτρες και φωτοβολίδες στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Νικηταρά στη Νίκαια.

Χειροβομβίδες κρότου-λάμψης

Οι αστυνομικές δυνάμεις μέσω έγκαιρων τακτικών κινήσεων και χρήση δημόσιων ειδών (χειροβομβίδες κρότου λάμψης) αποκλιμάκωσαν την ένταση με τους επιτιθέμενους να τρέπονται σε φυγή, διασφαλίζοντας τη σωματική ακεραιότητα των συνοδευόμενων». Κατόπιν των ανωτέρω, συνεχίζει η Αστυνομία εξασφαλίστηκε η ομαλή άφιξη της πορείας των φιλάθλων στη γήπεδο, καθώς και η ομαλή διεξαγωγή του ανωτέρω αγώνα.

«Μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής εκδήλωσης», συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ «(40) οπαδοί της ίδιας ομάδας επιβιβάστηκαν σε (20) δίκυκλα με προορισμό το γήπεδο τους.  Ενώ η μηχανοκίνητη πορεία διέρχονταν από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ομάδα (8) ατόμων, που ήταν κρυμμένοι στην πλατεία Σπάθα, επιτέθηκε εναντίον τους, εκτοξεύοντας πέτρες και ξύλα.

Ακινητοποίησαν τους δύο

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και της ΔΡΑΣΗ ακολούθησαν τους επιτιθέμενους που τράπηκαν σε φυγή προς διάφορες κατευθύνσεις και ακινητοποίησαν δύο ημεδαπούς άνδρες (17 και 19 ετών) που συμμετείχαν στις επιθέσεις. Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, στην οποία οδηγήθηκαν τα άτομα, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην ανωτέρω επίθεση και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, διατάραξη της οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού».

Στο σημείο της επίθεσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πτυσσόμενο γκλοπ, πτυοσκάπανο, ξύλινο κοντάρι, 5- ξύλινες σπασμένες τάβλες και τεμάχιο από μάρμαρο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

(φωτό αρχείου)

Keywords
Τυχαία Θέματα