ΟΟΣΑ: Στη 2η θέση με τη μεγαλύτερη αύξηση φορο-εσόδων η Ελλάδα

Την δεύτερη θέση στην κατάταξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) των χωρών που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από φόρους καταλαμβάνει η Ελλάδα, με πρώτη την Ουγγαρία και τρίτη και τέταρτη την Ιταλία και τη Νέα Ζηλανδία, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο ΟΑΣΑ

σήμερα, Τρίτη τα φορολογικά έσοδα των ισχυρότερων οικονομιών, παγκοσμίως, ανήλθαν για το 2012 στο υψηλότερο επίπεδό τους από την έναρξη της παγκόσμιας ύφεσης, τη διετία 2008-2009.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ το γεγονός αυτό καταδεικνύει σταδιακή οικονομική ανάκαμψη. Ο μέσος όρος των φορολογικών εσόδων στο ποσοστό της οικονομικής παραγωγής στις 30 κορυφαίες οικονομίες που αξιολογούνται από τον ΟΟΣΑ ήταν 34,6% το 2012, σε σύγκριση με 34,1% και 33,8% κατά τα δύο προηγούμενα έτη.Η υψηλότερη "φορολογική πίεση" μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ υπήρξε στη Δανία, όπου η αναλογία φόρων προς ΑΕΠ ανήλθε στο 48% το 2012.

Τα φορολογικά έσοδα τείνουν να αυξάνονται σε περιόδους οικονομικής ανάκαμψης, καθώς οι επιχειρήσεις επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους, πληρώνοντας περισσότερους εταιρικούς φόρους και μισθούς, κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές καταβάλλουν περισσότερους φόρους στο κράτος. Η αναλογία φορολογικών εσόδων αυξήθηκε σε 21 από τις 30 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα