Ομαδικός βιασμός: Θύμα ζητάει βοήθεια από μάρτυρες 42 χρόνια μετά

Ομαδικός βιασμός: Μία γυναίκα που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού το 1978 βρήκε το θάρρος, 42 χρόνια μετά, να μιλήσει ανοιχτά για όσα έζησε και να ζητήσει βοήθεια για τον εντοπισμό των δραστών, την ώρα που οι Αρχές δημοσιοποίησαν ψηφιακές απεικονίσεις δύο μαρτύρων. Η τότε 17χρονη δέχθηκε επίθεση από μέλη ομάδας ράγκμπι σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Πλίμουθ. Οι Αρχές πιστεύουν πως υπάρχουν τουλάχιστον δύο μάρτυρες: ένας καθηγητής μαθηματικών που το θύμα είχε γνωρίσει και είχε μεταβεί μαζί του στο δωμάτιο όπου αργότερα βιάστηκε η 17χρονη και ένας άλλος άνδρας που εθεάθη μετά τον βιασμό της νεαρής με τον καθηγητή αλλά και την ίδια, σε ένα άλλο ξενοδοχείο.

Με αφορμή αυτό, η σήμερα 59χρονη αποκαλύπτει τη «ντροπή» που είχε νιώσει επειδή δεν είχε καταφέρει να σταματήσει τον βιασμό της, πράγμα που την οδήγησε στο να το «σκάσει» από το σπίτι της. Αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι υποφέρει ακόμη από διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Παράλληλα, προχώρησε σε μία δημόσια έκκληση προς τους δύο μάρτυρες:

«Το βασανιστήριό μου φαίνεται πως έχει σχολιαστεί ως ‘διασκέδαση’ εν μέσω της περιοδείας της ομάδας ράγκμπι. Για μένα όμως, δεν έμοιαζε καθόλου με διασκέδαση. Ήταν τουλάχιστον τρομακτικό» ανέφερε η 59χρονη.
Ενώ συμπλήρωσε ότι: «Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί που ξέρουν ακριβώς τι μου έκαναν αυτοί οι άνδρες διότι, απλά, ήταν παρόντες». Τόνισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να γνωρίζουν το σχέδιο των δραστών, καθώς και το πώς κατάφεραν να το βγάλουν εις πέρας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNNi. «Δεν αποκλείεται να μην ήταν η πρώτη ή η τελευταία φορά που έκαναν κάτι τέτοιο. Σας παρακαλώ βοηθήστε με» είπε, απευθυνόμενη στον καθηγητή μαθηματικών και τον φίλο του.

Ο… καθηγητής και η ομάδα του

Το έγκλημα σημειώθηκε προς τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου το 1978. Σύμφωνα με τις Αρχές, το θύμα διασκέδαζε σε κλαμπ μαζί με μία φίλη της, όταν γνώρισαν έναν άντρα γύρω στα 20, που τους συστήθηκε ως καθηγητής μαθηματικών και τις ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο Πλίμουθ μαζί με την ομάδα ράγκμπι του.

Λίγο μετά, η 17χρονη άφησε τη φίλη της και πήγε με τον άνδρα που μόλις είχαν γνωρίσει στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Strathmore. Ωστόσο, μία ώρα μετά την άφιξή τους, μία παρέα πολλών ανδρών και την βίασε πολλές φορές.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο άνδρας γνωριζόταν με τους άντρες.

Το ίδιο βράδυ αλλά λίγη ώρα μετά, ο καθηγητής και ένας άλλος άνδρας επισκέφθηκαν ένα άλλο ξενοδοχείο μαζί με το θύμα και τη φίλη της.

Τώρα, οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους δύο αυτούς άνδρες, καθώς φαίνεται να τους θεωρούν μάρτυρες ζωτικής σημασίας.

«Φάνηκε πως ήθελες να σταματήσεις την επίθεση. Επίσης, φαινόσουν σοκαρισμένος για όσα μου έκαναν οι άλλοι… Θέλω να ξέρεις ότι ήμουν πολύ νέα και πολύ φοβισμένη. Όσα συνέβησαν εκείνη τη μέρα, με στοιχειώνουν έως σήμερα. 42 χρόνια μετά… Το ότι γνωρίζεις ποιοι ήταν οι βιαστές μου, σου δίνει μία μοναδική ευκαιρία. Σε παρακαλώ βοήθησέ με να ταυτοποιήσουμε αυτούς που με βίασαν» αναφέρει, τέλος, η 59χρονη, απευθυνόμενη προς τον καθηγητή μαθηματικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα