Ολυμπιακός μπάσκετ: Διέλυσε την Άλμπα μέσα στη Γερμανία – Έρχεται δύσκολος αγώνας με την Αρμάνι Μιλάνο

Ολυμπιακός μπάσκετ: Την τέταρτη νίκη του σε δέκα αγώνες στη regular season της Euroleague πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός, ο οποίος διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου μέσα στη Γερμανία με το εκκωφαντικό 99-80. Μία νίκη που τον έφερε στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα και αναπτέρωσε το ηθικό των ερυθρόλευκων από την πρόσφατη ήττα στο Μόναχο από τη Μπάγερν.

Οι Πειραιώτες είχαν σε εξαιρετική βραδιά τους περισσότερους παίκτες τους, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον προπονητή της ομάδας, Κεστούτις Κεμζούρα. Περισσότερο ξεχώρισε οπωσδήποτε ο Ρούμπιτ (5/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 7 ριμπάουντ) που ήταν και ο τοπ σκόρερ των ερυθρόλευκων με 16 πόντους, ενώ πολύ μεστή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Πρίντεζης (15 πόντοι, 4/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές), Παπανικολάου (12 πόντοι, 2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές) και Σπανούλης (11 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ασίστ).

Ολυμπιακός μπάσκετ: Οι δηλώσεις του προπονητή

«Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στους συνεργάτες μου. Θεωρώ πως καταστρώσαμε ένα πολύ καλό πλάνο, το οποίο εκτελέστηκε καλά. Θεωρώ πως το κλειδί απόψε ήταν η transition άμυνα. Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ειδικά στο πρώτο μέρος κάναμε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Δεν επιτρέψαμε στην αντίπαλό μας να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να σκοράρει σε σουτ τριών πόντων.

Ένα άλλο κλειδί ήταν το παιχνίδι στη ρακέτα και ο έλεγχος της μπάλας. Ήταν στο πλάνο μας να εκμεταλλευτούμε την υπεροχή μας στο ζωγραφιστό, στο ποστ με τους ψηλούς μας. Οι Ρούμπιτ, Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης έκαναν εξαιρετική δουλειά. Στο δεύτερο μέρος η Άλμπα προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, έπαιξε άμυνα με προσαρμογές. Δεν ήταν εύκολο, όμως, βρήκαμε τον τρόπο να τους αναχαιτίσουμε. Δεν είμαι χαρούμενος με κάποια τρίποντα που δεχθήκαμε, τα οποία ήταν θέμα συγκέντρωσης, αλλά στο τέλος της ημέρας το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν σημαντική νίκη για εμάς. Κάποιοι ίσως πουν πως ήταν εύκολο παιχνίδι, αλλά εμείς ξέρουμε πως δεν ήταν. Απλά εμείς το κάναμε να φανεί έτσι».

Ολυμπιακός μπάσκετ: Οι δηλώσεις του MVP, Όγκουστιν Ρούμπιτ

«Το πιο σημαντικό ήταν η άμυνα στο τρανζίσιον. Από εκεί βρέθηκαν τα κλειδιά για τη νίκη. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Είχα κάποιες ευκαιρίες να εκτελέσω και να δώσω πόντους στην ομάδα, αλλά ήταν ένα ομαδικό παιχνίδι, μια ομαδική νίκη».

Ολυμπιακός μπάσκετ: Τι είπε ο Πρίντεζης

«Προχθές χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι και μας πείραξε πολύ. Έχουμε βελτιωθεί στα τελευταία παιχνίδια, αλλά το σημαντικό είναι οι νίκες όσο καλά κι αν παίζεις. Σήμερα μπήκαμε πεισμωμένοι. Ξέραμε ότι αν ήμασταν χαλαροί, μπορούσε να μας τιμωρήσει. Προσπαθούμε να βρίσκουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Οφείλαμε να έχουμε και καλές επιστροφές στην άμυνα και τα πήγαμε πολύ καλά γενικά. Ο προπονητής προσπάθησε να μας βάλει κάποιους κανόνες της δικής του φιλοσοφίας, να μας πει τι θέλει από τον καθένα. Θα προσπαθήσουμε στη δύσκολη συνέχεια που έρχεται. Στο σύγχρονο μπάσκετ, αν δεν παίξεις άμυνα, δεν έχεις ελπίδα. Φυσικά και η επίθεση παίζει ρόλο».

Για τη συνεργασία του με τον Ρούμπιτ, απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώνει ο ένας παίκτης τον άλλο σε μία πεντάδα. Κάποια παιχνίδια μπορεί να μην βγουν σε μένα και να πρέπει να βγουν στον άλλον παίκτη της ίδιας θέσης… Πάντα στην ομάδα μας το είχαμε αυτό».

Και κατέληξε: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας για τη συγκλονιστική παρουσία του σήμερα. Ήρθαν πάρα πολλά παιδιά από όλη την Ελλάδα».

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-30, 38-55, 57-76, 80-99

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ρενέσες): Μέισον 15 (3/3 τρίποντα, 6/7 βολές), Γκιφάι 8 (2), Έρικσον 16 (4/7 τρίποντα), Μάτισεκ 3 (1), Σνάιντερ 9 (3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Χέρμανσον 6 (1/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 7 ασίστ), Νίκιτς, Όγκμπε 2, Γκεντράιτις 4 (1/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), Νόκο 11, Σίκμα 6 (6 ασίστ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Πάντερ, Ρότσεστι 5 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Μπάλντγουιν 6, Πολ 12 (4/7 τρίποντα), Κόνιαρης 7 (1), Σπανούλης 11 (1/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ασίστ), Μιλουτίνοβ 8 (6 ριμπάουντ), Βεζένκοφ 5 (1), Πρίντεζης 15 (4/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές), Παπανικολάου 12 (2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές), Ρούμπιτ 16 (5/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 7 ριμπάουντ), Ριντ 2.

Ολυμπιακός μπάσκετ: Η βαθμολογίαΟλυμπιακός μπάσκετ: Η επόμενη αγωνιστική

Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ματς ακολουθεί για τον Ολυμπιακό στην 11η αγωνιστική της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν την 3η της βαθμολογίας, Αρμάνι Μιλάνο που μετράει 7 νίκες και 3 ήττες σε δέκα αναμετρήσεις. Ο αγώνας θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου στο ΣΕΦ, στις 21:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα