Ολυμπιακός Youth League – Μίλαν: Αποθέωση στην ομάδα που έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο

Αποθεώθηκε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού κατά την άφιξή της στο Ελευθέριος Βενιζέλος, σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου, στις 15.00 το μεσημέρι. Η ομάδα έφερε μαζί της τον πρώτο τίτλο διοργάνωσης UEFA που έχει κατακτήσει ποτέ ελληνική ομάδα, ύστερα από την επικράτηση της Μίλαν με 3-0 στον τελικό. Οι 100 περίπου οπαδοί που βρέθηκαν

στο αεροδρόμιο αποθέωσαν «τα χρυσά μωρά» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, φωνάζοντας πολλά συνθήματα και με πολύ ενθουσιασμό. Από την μεριά τους, οι παίκτες ένωσαν τις φωνές τους με τους οπαδούς και γιόρτασαν τη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει σημειωθεί στην ιστορία των συλλόγων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο προπονητής της ομάδας, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, είπε: «Αν αναλογιστούμε ότι κοιμηθήκαμε κοινοί θνητοί και ξυπνήσαμε πρωταθλητές Ευρώπης θεωρώ ότι είμαστε καλά».

«Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, ιστορικό. Χαιρόμαστε που αντιπροσωπεύσαμε τον σύλλογο επάξια. Είναι για μας κάτι μοναδικό να έχει 100 χρόνια ιστορίας αυτός ο σύλλογος κι εμείς να έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι. Το μέλλον είναι μπροστά μας. Είναι επίσης, πολύ σημαντικό ότι αντιπροσωπεύσαμε και το ελληνικό ποδόσφαιρο, βοηθήσαμε το status του ελληνικού ποδοσφαίρου για να μεγαλώσει κι έξω, είτε αυτό αφορά τα ελληνικά ταλέντα, είτε τους συλλόγους, είτε τους Έλληνες προπονητές», ανέφερε ο προπονητής. Πρόσθεσε πως η ομάδα του είχε την καλύτερη άμυνα και επίθεση στο τουρνουά, και πως «Μέσα από αυτή τη διαδικασία μεγαλώσαμε σαν σύλλογος, σαν ποδοσφαιριστές και μας βοήθησε στο να κοιτάμε κάθε αντίπαλο ισότιμα και ισάξια».

Νίκη Ολυμπιακού με 3-0

Με τρία γκολ απέναντι στη Μίλαν σφράγισε τη νίκη της η ομάδα νέων του Ολυμπιακού, η οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου της UEFA για το Youth League, στο «Κολοβρέι» της Νιόν. Οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν το τρόπαιο στον ελβετικό ουρανό έπειτα από την απονομή των μεταλλίων από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Το σκορ άνοιξε ο Μουζακίτης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 59′ μετά από χέρι αμυντικού της Μίλαν. Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Παπακανέλλος στο 61′, μετά από ασίστ του Μπακούλα, ενώ το 3-0 έκανε με φοβερό ψαλίδι ο Μπακούλας στο 66′, γράφοντας με χρυσά γράμματα τον θρίαμβο της Κ19 του Ολυμπιακού στον τελικό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν πανευτυχής μετά τη τεράστια νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Μίλαν και τη κατάκτηση του τροπαίου από τους «ερυθρόλευκους» με τον ισχυρό άνδρα της ανδρικής ομάδας του Πειραιά μάλιστα να δηλώνει πως το συγκεκριμένο τρόπαιο είναι αφιερωμένο σε όλους του Έλληνες. H σύνθεση που έφερε και τη νίκη αποτελούνταν από τους Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Αλαφάκης, Δάμα, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Τανούλης, Παπακανέλλος, Λιατσικούρας, Πνευμονίδης, Γατόπουλος, Μπ. Κωστούλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα