Ολυμπιακός – Πλζεν 4-0: Κόρνερ και… γκολ και μετά Μπασακσεχίρ (vid)

Ολυμπιακός – Πλζεν 4-0: Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε ο Ολυμπιακός που διέλυσε 4-0 τη Βικτόρια Πλζεν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο και τα τρία από αυτά να ξεκινούν από εκτελέσεις κόρνερ, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τελικά σε μια άνετη επικράτηση. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο ήταν αγχωμένοι και αναποτελεσματικοί, ωστόσο στο πρώτο 15λεπτο ήταν εντυπωσιακή η η απόδοσή τους.

Επόμενος

αντίπαλος θα είναι η τουρκική Μπασακσεχίρ, σαφώς πιο δυνατή ομάδα αν κρίνουμε από τα μεγάλα ονόματα που διαθέτει. Όχι πάντως με την εμπειρία της Πλζεν, που ήξερε από προκριματικά αλλά και ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αναμετρήσεις μάλιστα θα είναι στις 6 Αυγούστου στην Τουρκία και στις 13 του ίδιου μήνα στο Νέο Φάληρο. Από εκεί και πέρα αν ο Ολυμπιακός περάσει, θα βρεθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και, αν μη τι άλλο, θα έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα.

Ο χορός των γκολ

Από εκτέλεση κόρνερ ξεκίνησε το πρώτο γκολ. Ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε και ο Γκιλιέρμε με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων» στο 51′. Το 2-0 έγινε στο 69′ με τους Πειραιώτες να βγαίνουν στην κόντρα. Πάλι από τον Βαλμπουενά ξεκίνησε η φάση, όμως ο Γκερέρο ήταν εκείνος που με ατομική προσπάθεια και ωραίο πλασέ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 73′ ήταν η σειρά του Μασούρα να εκτελέσει το κόρνερ, ο Γκιλιέρμε πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κόντραρε στον Ρέζνικ πριν καταλήξει στα δίχτυα για το 3-0. Στο 82′ σημειώθηκε το τέταρτο γκολ, πάλι με το ίδιο σκηνικό, έπειτα από κόρνερ του Μασούρα και σουτ του Μεριά, το οποίο απέκρουσε ο Χρούτσκα με τον Σεμέδο από κοντά να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε (85’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66’ Καμαρά), Γκερέρο (80’ Ελ Αραμπί)

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Χρούτσκα, Ρέζνικ, Περνίκα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Κάλβαχ (80 Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι, Καγιάμπα (56’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Μιχάλικ (74’ Τσόρι), Κρμέντσικ.

Μαρτίνς: «Καταιγιστικοί στο πρώτο, αποτελεσματικοί στο δεύτερο»

“To κλειδί της νίκης είναι πως μπήκαμε πολύ δυνατά. Κι οι φίλαθλοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Δεν σταμάτησαν να μας στηρίζουν. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καταιγιστικοί στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο και στο δεύτερο αποτελεσματικοί. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα” δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς στην κάμερα της NOVA και συνέχισε: “Αυτές οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση. Είναι μία μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό. Έχουμε ξεκάθαρο στόχο. Να μπούμε στους ομίλους του Champions League και γι’ αυτό θα παλέψουμε. Το παιχνίδι ήταν σημαντικό, επειδή αντιμετωπίζαμε ένα δύσκολο αντίπαλο. Έπρεπε να παίξουμε έξυπνα για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου την Μπασακσεχίρ. Από εδώ και πέρα θα ασχοληθούμε με τον επόμενο αντίπαλό μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα