Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ

 Με τη διεξαγωγή ψηφοφοριών για τη διακήρυξη, τα οργανωτικά και την ανάδειξη του κεντρικού πολιτικού οργάνου (Κεντρική Επιτροπή), που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ιδρυτικό συνέδριο της άνοιξης, ολοκληρώνονται απόψε οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος.

Στελέχη του κόμματος εξέφρασαν σε ομιλίες τους την ανάγκη o ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια αριστερή πολιτική στρατηγική

που να απαντά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, δεδομένου ότι η Αριστερά έχει μπροστά της μια πρόκληση με ιστορικές διαστάσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα μπροστά για τη συγκρότηση της αριστεράς του 21ου αιώνα, για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία», τόνισε στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Βαδίζουμε με το πρόγραμμα και την ηγεσία που μας πήγε στο 27%, δεν ξεκινάμε από το μηδέν, είπε ο κ. Παπαδημούλης επικρίνοντας τις δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κρίση.

Ο κ. Παπαδημούλης, απαντώντας ουσιαστικά σε συζητήσεις για τον ιδεολογικό χαρακτήρα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η πορεία δεν είναι ούτε στροφή αριστερά, ούτε στροφή δεξιά, αλλά προχωράμε μπροστά».

Για την κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι είναι ανάγκη το κόμμα να κερδίσει τις συνειδήσεις και να αναπτύξει την ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς, αλλά και ευρύτερων αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης, την Παρασκευή, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει ακόμα και μέσα σε «συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης» ενώ τόνισε ότι συγκροτείται «ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος»

Οι ψηφοφορίες θα αρχίσουν τις πρώτες απογευματινές ώρες και αφού ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των αντιπροσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα