Ολικό λοκντάουν Ελλάδα: “Όλα κρίνονται τις επόμενες ημέρες”, λέει ο Άδωνις

Ολικό λοκντάουν Ελλάδα: Τη σημασία της τήρησης των μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί ένα ολικό lockdown υπογράμμισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας. Λίγο μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 1.547 νέα

κρούσματα, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε στο Twitter ότι η συμπεριφορά όλων μας θα κρίνει ένα ενδεχόμενο lockdown.

«Η αποφυγή ενός νέου ολικού lockdown θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από την συμπεριφορά όλων μας. Εάν δεν το αποφύγουμε οι συνέπειες στην Οικονομία μας θα είναι τραγικές. Μην αφήσουμε τους λίγους ανεύθυνους να μας καταστρέψουν όλους, μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, θα είναι κρίμα», έγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, σήμερα, έσπασε το φράγμα των 600 νεκρών στη χώρα μας.

Η εφιαλτική πρόβλεψη

Στο LIVE NEWS μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής κ. Αθανάσιος Τσακρής. Ο κ. Τσακρής τόνισε ότι «το πραγματικό επιδημικό κύμα στη χώρα μας τώρα αρχίζει». Ανέφερε μάλιστα ότι έπληξε πρώτα την Ευρώπη και αυτό είχε να κάνει καθαρά με τις καιρικές συνθήκες. «Το πώς επεκτείνεται αυτός ο ιός έχει να κάνει καθαρά με τις θερμοκρασίες». «Έχουμε μπει στο επιδημικό κύμα με ένα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Έχουμε να κάνουμε με έναν νέο ιό που βρήκε έναν παρθένο πληθυσμό, όχι μόνο στην Ελλάδα. Υπήρχε έδαφος να επεκταθεί», τόνισε προσθέτοντας ότι καθώς οι θερμοκρασίες θα πέφτουν θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

«Ο ιός πολλαπλασιάζεται και εγκαθίσταται πιο εύκολα στο ρινικό βλεννογόνο που είναι ένας από τους λόγους της έξαρσης», υπογράμμισε. Αναφορικά στον αριθμό των κρουσμάτων σημείωσε ότι είναι κάτι σχετικό αφού έχει να κάνει με το πόσο εντατικοί είναι οι έλεγχοι. Ωστόσο τόνισε ότι είναι «πολύ πιθανό να δούμε περαιτέρω αύξηση αν παραμείνουμε στην κατάσταση που είμαστε, υπάρχει ήδη μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη που είναι 2-3 βδομάδες πιο μπροστά».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στην εκτίμηση ενός Πανεπιστημίου στο Σιάτλ που για τη χώρα μας δείχνει ότι θα έχουμε μέχρι τον Φεβρουάριο 4.000 – 6.000 νεκρούς. «Αν γίνει ευρεία χρήση της μάσκας αυτά τα νούμερα θα πέσουν κάτω από τις 3.000, σημείωσε, «ενώ αν δεν πάρουμε κανένα μέτρο θα ξεπεράσουν τις 10.000 και θα φτάσουμε τις 13-14.000».

Δείτε ακόμηΡεκόρ κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη1547 νέα κρούσματα – 108 οι διασωληνωμένοι
Keywords
Τυχαία Θέματα